Vágólapra másolva!
December 23-án este játszották le a 10. fordulóból a koronavírus-fertőzések miatt elhalasztott Budafok-Honvéd bajnoki mérkőzést. A 90 percet követően végül 2-1-es Budapest Honvéd győzelem született.

A meccsnek úgy vágtak neki a csapatok, hogy a budafokiak a tabella 10., még éppen nem kiesőhelyén álltak 15 ponttal, míg a vendég Budapest Honvéd a 11., kiesőhelyen várta a kezdősípszót 14 szerzett ponttal.

Sok időt nem hagytak a csapatok a ráhangolódásra,

már a 35. másodpercben megszületett az első gól a találkozón, méghozzá egy hazai akció végén Skribeknek köszönhetően.

A gyorsan bekapott gól után a Honvéd volt a kezdeményezőbb, bár sokáig nem tudták feltörni a hazai védelmet. Aztán az első félidő ráadásában egy vendég szögletet követően előbb Baráth esett el a tizenhatoson belül, majd Lovric is a földre került, ekkor ítélt a játékvezető tizenegyest a Honvédnak.

A labda mögé Gazdag állt, aki magabiztosan értékesítette a büntetőt, ezzel a szünetre 1-1-re változott az eredmény.

A második félidő elejét megnyomta a Honvéd, egyik akciót a másik után vezette a kispesti csapat, azonban gólt nem tudott szerezni egészen a 68. percig. Ekkor egy saját térfélen szerzett labdát követően Traore kiváló passza után

Balogh lőtte be a Honvéd második gólját, amivel a vendégek szerezték már meg a vezetést.

A hazaiak becsülettel próbálkoztak, hogy összejöjjön az egyenlítés, de sem ez, sem a Honvéd ellentámadások nem hoztak több gólt a találkozón, így maradt a 2-1-es vendég siker.

A Budafok a vereséggel lecsúszott a már kieső, 11. helyre, míg a Honvéd eggyel feljebb került, a 10. pozícióba a bajnoki tabellán az OTP Bank Ligában.