Három rossz Fullajtár Andrea a Keménymagban

Keménymag: 2020, a krumpli éve, az év szava a libernyák, hírTV, Hír, tévé, adás, műsor
Vágólapra másolva!
A krumpli évének a végén vagyunk – hívta fel bevezetőjében a figyelmet a műsorvezető, Velkovics Vilmos, utalva ezzel a Jobbik elnökének, Jakab Péternek korábbi parlamenti akciójára. Az év utolsó adásában, a 2020-as esztendőben történt eseményeket idézte fel a műsor három megmondója: Pataki Tamás, a Magyar Nemzet újságírója, Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa (egyben a Budapesti Operettszínház balettigazgatója) és Lentulai Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese a Keménymagban.
Vágólapra másolva!

A műsor elején felidézték Orbán Viktor korábbi szavait, amikor azt mondta, hogy

A miniszterelnök kijelentése hatalmas felháborodást okozott a „haladó" oldalon, ám kétségtelen, hogy ezzel az év szavává vált a libernyák. Erre reflektálva Apáti Bence úgy fogalmazott:

Lentulai Krisztián pedig arra emlékeztetett, hogy a baloldalon nem éri el az ingerküszöböt, amikor Novák Katalint féreg nácinak nevezik, de az sem, amikor a Fidesz-szavazók kapnak patkány jelzőt. Ám amikor valamibe metaforaszerűen bele lehet látni, akkor ott borul minden a túloldalon.

Pataki Tamás pedig úgy vélte a mögöttünk álló év azért volt furcsa, mert egy világjárvány kellős közepén a baloldalnak az SZFE-tüntetés és a genderizmus mindennél fontosabb volt.

A műsorban a 2020-as év emlékezetes pillanataként visszatekintettek az MSZP-s Gurmai Zita nevetséges menekülésére a kamerák elől, a „független sajtó" utolsó bástyájának, az Indexnek a bedőlésére, de Jakab Péter krumpliakciója és a Gyurcsány Ferenc szerinti „szeretetnyelv" is előkerül. Végül pedig megválasztották 2020 balfékjét.

Megmutatták a Keménymagban azt is, hogy Fullajtár Andrea, a Katona József Színház vezető színésznője, a Színház- és Filmművészeti Egyetem osztályvezető tanára hogyan próbálta egy tabletről felolvasni a Nemzeti dalt, mert nem tudta fejből. Ezt is felidézték a műsorban, amelyet itt tud megnézni: