A Jobbik most az orosz kapcsolatai miatt kompenzál - mondja az Afrikába magángéppel repülő jobbikos

Gyöngyösi Márton, Jakab Páter, Jobbik,  EP választás, 2019 Európai Parlament, EP2019
Vágólapra másolva!
A Jobbik vezető politikusai megelégszenek azzal, hogy továbbra is jól melegedjenek Brüsszelben vagy az Országgyűlésben - így reagált a jobbikos magánrepülőzés egyik résztvevője, Samu Tamás Gergő  utazótársának, Szabó Balázs újpesti képviselő párttagságának felfüggesztésére. Szerinte a párt kompenzálni akar az elmúlt évek számtalan orosz utazása és az orosz kapcsolatok miatt.
Vágólapra másolva!

Miután kedden a sajtóban megjelent, hogy Szabó Balázs újpesti képviselő, és Samu Tamás Gergő Békés megyei képviselő karácsonykor magánrepülőgéppel utazott Afrikába, a Jobbik pillanatokon belül kiadott egy közleményt, miszerint felfüggesztették Szabó párttagságát. Ezt azzal indokolták, hogy a politikus semmiféle előzetes tájékoztatást nem adott a pártközpontnak arról, hogy "egy polgárháborús ország kétes tisztaságú választásán megfigyelőként vesz részt, sem pedig arról, hogy utazását ki szervezi, és kikkel vesz azon részt".

A felfüggesztés hírére reagálva Samu Tamás Gergő, az afrikai út másik résztvevője azt írta közösségi oldalán, hogy a jelek szerint "a Jobbik szeretne lenni a nőfaló Biden hazai kiszemeltje". A politikus kifogásolta Jakab Péterék álláspontját, szerinte több nemzetközi szervezet is nyilatkozatban üdvözölte és tudomásul vette a választás előzetes eredményét.

"Nyilvánvalóan arról van szó, hogy a párt számtalan moszkvai, kelet-ukrajnai és hasonló utazás, választási megfigyelés, baráti csevely után kompenzálni akar, és egy kis buksi-simogatásért cserébe mindenre harap, ahol valamelyest is felsejlik Oroszország képe. Mindezért képesek felfüggeszteni Szabó Balázs párttagságát, és ezzel minden bizonnyal egy fővel csökkenteni alig megmaradt képviselőik számát" - fogalmazott meg kritikát a pártvezetéssel szemben Samu, aki szerint a Jobbikban nem az a fontos, hogy a párt meghatározó, aktív tagjai megmaradjanak és a véleményüket figyelembe vegyék. Szerinte ezt mutatta a közös ellenzéki lista és kongresszusi felhatalmazás ügye is. Úgy látja,

a Jobbik vezető politikusai megelégszenek azzal, hogy továbbra is jól melegedjenek Brüsszelben vagy az Országgyűlésben.