A guru rengeteget keresett a General Motors részvényeivel

Fortune's Most Powerful Women Summit - Day 2 GettyImageRank2 HORIZONTAL Talking USA Washington DC Photography Arts Culture and Entertainment Warren Buffett Mandarin Oriental 2015 Fortune Day 2 PersonalityInQueue FeedRouted_Australasia FeedRouted_Asia Feed
WASHINGTON, DC - OCTOBER 13: Warren Buffett speaks onstage during Fortune's Most Powerful Women Summit - Day 2 at the Mandarin Oriental Hotel on October 13, 2015 in Washington, DC. Paul Morigi/Getty Images for Fortune/Time Inc/AFP
Vágólapra másolva!
Ismét jó lóra tett a részvénypiacon Warren Buffett, a Berkshire Hathaway legendás vezetője. Az amerikai guru ugyanis mindössze négy hónap alatt nagyjából 1,5 milliárd dollárt keresett a General Motors részvényeivel.
Vágólapra másolva!

A Warren Buffett által vezetett Berkshire Hathaway nagyjából 65 százalékkal növelte a General Motorsban (GM) felvett befektetésének értékét az elmúlt négy hónapban. A papír erősödésének köszönhetően a guru cége mintegy 1,5 milliárd dollárt kaszált az elmúlt időszakban – írja a Business Insider.

A legendás befektető még 2012-ben szállt be a GM-be. Akkor 10 millió darab részvényt vásárolt, nagyjából 260 millió dollár értékben.

Az elmúlt években aztán a Berkshire folyamatosan növelte a részesedését. Szeptember végén már 80 millió darab részvény volt a cégnél, 2,4 milliárd dolláros értékben.

Szép is kis vagyont hozott a General Motors részvényének drágulása Forrás: AFP/Paul Ellis

A GM papírja azóta viszont igen jelentős emelkedésnek indult, és mindenkori csúcsra is futott. Ezzel pedig a Berkshire részesedése 1,5 milliárd dollárral 3,9 milliárd dollárra erősödött. Mindez akkor érvényes, ha Buffett cége azóta nem nyúlt hozzá a részesedéséhez. A december 30-án érvényes befektetési számokat ugyanis majd csak februárban teszi közzé a Berkshire.

A társaság felfutása mögött egyébként nagyrészt az áll, hogy a befektetők is díjazzák a GM átszervezési terveit.

A cég vezérigazgatója, Mary Barra például nemrég jelentette be, hogy 2025-ig 30 új elektromos autó modellt dobnának piacra, amire a GM részvénye, két nap alatt, 8 százalékot erősödött.

Barra és csapata emellett azt is közölte, hogy olyan új technológiák felé is nyitnak, mint az önvezető vagy a repülő autók.