Vascsővel és gázpisztollyal támadt egymásra két férfi

Vágólapra másolva!
A két férfinak egy korábbi autóvásárlással kapcsolatban volt nézeteltérése egymással, amit a múlt héten úgy próbálta meg rendezni, hogy vascsővel és gázpisztollyal estek egymásnak.
Vágólapra másolva!

Az egyik férfi három társával, autóval elment egy Csongrád-Csanád megyei kisvárosban élő ismerőséhez január 22-én, valamivel éjfél után. A két férfi között nézeteltérés volt egy korábbi autó vásárlás miatt.

Amikor az ismerős észrevette, hogy egy autó lassan köröz a háza körül, magához vett egy vascsövet, odament a kocsihoz és többször ráütött.

Ettől az autónak több ablaka kitört, megsérült a karosszériája. Összesen 150 ezer forintos kárt okozott benne.

Ezek után az ismerős kinyitotta az jobb oldali első ajtót, mire a másik férfi elővette a kocsiban tartott gázpisztolyát, és legalább kétszer rálőtt.

A rendőrök mindkét férfit elfogták, majd a mintavétel során kiderült, hogy az ismerős amfetamint fogyasztott.

A rendőrség az autót vezető férfit fegyveresen elkövetett garázdasággal, míg a vascsővel támadó ismerőst felfegyverkezve elkövetett garázdasággal, rongálással és kábítószer birtoklással gyanúsította meg.

Az ügyészség többek között a bűnismétlés veszélye miatt javasolta a letartóztatásukat egy hónapra. A bíróság ezzel egyetértve elrendelte a letartóztatásukat, de a végzés nem végleges, mivel a férfiak és a védőik fellebbeztek.