Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Dárdai Pál éhes aligátorokkal találkozott első edzésén a Herthánál

Training of Hertha BSC with Pal Dardai Sports soccer people Hertha BSC Bundesliga GESTURES smile
26 January 2021, Berlin: Coach Pal Dardai leads Hertha BSC players in his first official training session. Dardai takes over the professional team of Hertha BSC again with immediate effect after 2019. Photo: Andreas Gora/dpa
Vágólapra másolva!
A Bundesligában szereplő Hertha Berlin élére hétfőn másodszor is kinevezett Dárdai Pál a kedden kora délután megtartott első sajtótájékoztatóján elmondta, sokkal jobb állapotban lévő csapattal találkozott, mint amire számított.

A magyar szakember, aki 2015 és 2019 között három és fél szezont már eltöltött a berlini csapat kispadján, kezdésként leszögezte, hogy csak előre kíván nézni, és nem fog visszafelé mutogatni a korábban történtekre.

Megnyugtatott mindenkit, hogy első edzésként kellemes meglepetésként érte a játékosok állapota és a mentalitás.

– mondta Dárdai, hozzátéve, hogy jobbak az első tapasztalatai a játékosokkal annál, amit korábban gondolt. Úgy véli, a játékosok mentalitásával és küzdőszellemével nincs probléma.

Fontos feladatának nevezte, hogy a berlini légiósokkal megszeretesse a klubot, hogy elkötelezettek legyenek a Herthával szemben. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy azok a játékosok, akik Bajnokok Ligája- vagy Európa-liga-szereplés reményével igazoltak a klubhoz, nem boldogok attól, hogy a 14. helyen áll a csapat a bajnokságban.

Dárdai Pál elégedett volt a látottakkal az első Hertha-edzés után Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

A 2019-es menesztése óta újra a klub utánpótlásában dolgozó magyar szakember elmondta, először nem is akarta elvállalni az újabb megbízatást.

„Miután megkaptam a megkeresést, nem nagyon tudtam aludni.

Nagyon számított nekem az ő nevelésük, az, hogy segítsem őket a fejlődésben."

A csapat előtt álló feladatokról elmondta, nyilvánvalóan nem vár könnyű időszak a Herthára, amelynek a következő négy hétben öt nagyon nehéz mérkőzést kell megvívnia (Frankfurt (i), Bayern (o), Suttgart (i), Lipcse (o), Wolfsburg (i)).

Dárdai Pál konkrét helyezésre vonatkozó célokat még nem akart kitűzni, inkább így fogalmazta meg, hogy a bajnokság lezárultakor mivel lenne elégedett.

Mindent egy helyen az Eb-ről