Hétfőtől az érkezés után két tesztet kell végeztetniük a Nagy-Britanniába utazóknak

health transport pandemic Horizontal CORONAVIRUS COVID-19
A passenger wearing a face mask or covering due to the COVID-19 pandemic, pulls their luggage as they walk exit the international arrives at Terminal 5 of London Heathrow Airport in west London on February 9, 2021. - Travellers arriving in Britain from abroad will have to take two coronavirus tests during quarantine, the government confirmed on Tuesday. (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP)
Vágólapra másolva!
Jövő hétfőtől a külföldről Nagy-Britanniába utazóknak az érkezésük utáni karanténidőszak alatt két koronavírustesztet kell elvégeztetniük - jelentette be kedden Matt Hancock brit egészségügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

Hancock a londoni alsóházban tartott tájékoztatóján elmondta azt is, hogy tíz évig terjedő börtönnel sújthatók azok a beutazók, akik elhallgatják a brit hatóságok elől, hogy az érkezésük előtti tíz napban olyan országban jártak, amelyből a járványellenes intézkedések értelmében jelenleg nem lehet beutazni Nagy-Britanniába.

Utas a londoni Heathrow repülőtéren Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A miniszter tájékoztatása szerint a külföldről érkezőknek

február 15-től két PCR-tesztet kell elvégeztetniük, az egyiket két nappal, a másodikat nyolc nappal érkezésük után.

A brit kormány már három hete érvényben lévő rendelkezése alapján a külföldről Nagy-Britanniába utazóknak indulásuk előtt is el kell végeztetniük egy koronavírustesztet, és csak e szűrővizsgálat 72 óránál nem régebbi negatív leletének felmutatása után kezdhetik meg utazásukat.