Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Stratégiai együttműködést a kormánnyal, és egymilliárd forintos beruházást jelentett be a Siemens Energy

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. január 27. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Goszták Árpád, Markus Kupetz ügyvezető igazgatók és Szijjártó Péter miniszter stratégiai együttműködési megállapodást ír alá Budapesten, Siemens Energy Kft. Késmárk utcai telephelyén 2021. február 11-én. A cég egymilliárdos beruházását a kormány 294 millió forinttal támogatja. MTI/Király Márton
Vágólapra másolva!
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormánnyal, és egymilliárd forintos beruházást jelentett be csütörtökön a Siemens Energy Budapesten.
Vágólapra másolva!

A megállapodás aláírását követően a külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy a kormány 294 millió forinttal járul hozzá a beruházáshoz.

Illusztráció Forrás: Origo

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a kormánnyal kötött megállapodás alapján a Siemens Energy erősíti az együttműködését a magyar oktatással, és számos belföldi beszállítójával partneri szintre emeli az együttműködését.

Az állami támogatást a tárcavezető azzal indokolta, hogy

a Siemens Energy a kapacitásbővítő fejlesztéssel a legkorszerűbb technológiát telepíti Magyarországra, és ezzel 1400 helyi munkavállaló megélhetését teszi még biztosabbá.

A budapesti üzem a vállalat egyik legnagyobb telephelye, és az erőművi turbinalapátok gyártásának egyik legjelentősebb európai központja - tette hozzá.

Szijjártó Péter továbbra is úgy véli, hogy Európára még nehéz hónapok várnak, hiszen a várakozásoktól eltérően 2021 eleje nem lett az enyhítések időszaka.

- hangsúlyozta a miniszter.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Goszták Árpád, Markus Kupetz ügyvezető igazgatók és Szijjártó Péter miniszter stratégiai együttműködési megállapodást ír alá Budapesten, Siemens Energy Kft. Késmárk utcai telephelyén Forrás: MTI/Király Márton

A Siemens Energy Kft. ügyvezető igazgatója az elmúlt évek tapasztalatai alapján sikeres együttműködésre számít a kormánnyal. Markus Kupetz szerint a stratégiai megállapodás kifejezi a Siemens Energy Magyarország iránti elkötelezettségét. Ennek eredménye lehet a gyártási technológia korszerűsítése és a termelés bővítése mellett a szén-dioxid-mentesítés támogatása - tette hozzá. Bízik abban is, hogy a beruházás növelni fogja a budapesti üzem jelentőségét a vállalaton belül éppúgy, mint a nemzetközi piacon.

Jochen Eickholt, a Siemens Energy AG. elnökségi tagjaként az interneten keresztül üdvözölte a megállapodást, amely - mint mondta -

új munkahelyeket, új képzéseket, új beruházásokat készíthet elő.

A nemzetközi érdekeltségek mellett is ez a térség marad a vállalat figyelmének középpontjában, termelésében ezért bővülni fog a magyar kivitelezők részesedése - fogalmazott. A Siemens Energy a megállapodással azt is vállalja, hogy hozzájárul a magyar szakképzési rendszer korszerűsítéséhez - tette hozzá Jochen Eickholt. A német Siemens vállalatcsoport 2019 májusában döntött arról, hogy az energia- és gázüzletágra önálló társaságot alapít. Az új cég magyarországi vállalatát, a Siemens Energy Kft.-t 2019 júliusában Budapesten jegyezték be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről