Megjelent a falusi kisboltok támogatásának részleteit tartalmazó rendelet

Vágólapra másolva!
Megjelent a Magyar Közlönyben a falusi kisboltok támogatásának részletszabályait tartalmazó rendelet - közölte szombaton a Miniszterelnökség.
Vágólapra másolva!

A kormány célja a kistelepülések népességmegtartó erejének növelése, a falvakban élők életszínvonalának emelése és a helyi gazdaság élénkítése, ezért döntött a Gazdaság-újraindítási Akcióterv keretében a Magyar Falu Program bővítéseként az új támogatásról.

A Magyar Falu Program új pilléreként a 2000 lélekszám alatti településeken működő, újonnan nyíló, vagy újranyitó kisboltok

akár 60-70 millió forint támogatásban is részesülhetnek,

a programra a kormány 45 milliárd forintot biztosít.

Az új kiskereskedelmi egységek növelik a helyben elérhető szolgáltatások színvonalát, így hozzájárulnak a kistelepülések népességfogyásának megállításához, ami a Magyar Falu Program fő célkitűzése.

A nők politikai és gazdasági szerepvállalását ösztönző rendszeren keresztül kívánjuk növelni. A nők számára növelnénk a rugalmas munkaidő, rugalmas szabadság, részmunkaidő és távmunka lehetőségét. Sajnos ma Magyarországon a rugalmas munkaidő pejoratív fogalom és a hozzá köthető bér is nevetséges. Ezen változtatni fogunk! Hiszen a rugalmas munkaidő, a 4 vagy 6 órás munkaidő díjazása nem lehet egyenlő az éhbérrel! A nők vállalkozóvá válását előtérbe kívánjuk helyezni: hangsúlyt fektetünk a nők vállalkozói ismereteinek, készségeinek, piaci esélyeinek növelésére, a női vállalkozások verseny- és innovációs képességeinek fejlesztésére - írja közleményében a Miniszterelnökség.