Névtelen lejárató szórólapot terjesztenek a kormányról Erzsébetvárosban

Niedermüller Péter, DK
Budapest, 2017. november 18. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, EP-képviselő beszédet mond a pártja országos választási programbemutató salgótarjáni rendezvényén 2017. november 18-án. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Impresszum nélküli, a kormányt lejáratni szándékozó szórólapokat kezdtek el terjeszteni a baloldali vezetésű Erzsébetvárosban. A tartalma alapján úgy tűnik, az önkormányzat lehet a kiadója. Niedermüller Péter, DK-s polgármester stábja a közös, szolidáris védekezés alapjait támadja az anyagokkal - tudta meg az Origo. Nem ez lenne az egyetlen durva támadás a baloldali városvezetéstől: a szerdai, önkormányzati egyeztetésen példátlan módon kiraknák a Fidesz alelnökét az egyik önkormányzati cég felügyelőbizottságából.
Vágólapra másolva!

Információink szerint az erzsébetvárosi önkormányzat "tájékoztató" szórólapjait a napokban kezdték bedobálni a kerületi postaládákba.

Szabálytalan akció

A városrész baloldali vezetése a propagandakiadvánnyal - a fővárosi plakátkampánnyal összhangban - a kormány járványügyi intézkedéseit támadja. Úgy tudjuk, az anyagokat megpróbálják eljuttatni a kerület összes, mind a 40 ezer háztartásába.

A kétoldalas kiadvány hátulján az érdeklődők fel tudnak iratkozni az önkormányzat hírlevelére, ami azt mutatja, hogy színtisztán politikai akcióról van szó. Aki ugyanis megadja az adatait, az bekerül Niedermüllerék nyilvántartásába, ami jól jöhet egy későbbi, választási mozgósításnál. Azonban

a kiadványokról hiányzik az impresszum, így nem lehet tudni, ki adta ki, ki szerkesztette az anyagokat.

Ahogy az a lenti képen látható, az anyagokra rátették Erzsébetváros címerét: csakhogy amennyiben nem az önkormányzat jelentette meg azokat, akkor a címer használatához engedélyt kellett volna kérnie a kiadónak.

Arról nem is beszélve, hogy egy éktelen nagy helyesírási hibával sikerült kinyomtatni a több tízezer szórólapot: óriás betűkön írták el a "feliratkozás" szót.

Forrás: Facebook

Eltávolítás politikai indokból

Niedermüller Péter előbb egy aktivista-politikai csoport miatt 600 diáktól vette el a nekik ígért épületet, majd kilátásba helyezte, hogy kirúgja a Wesselényi utcai ingatlanából az ország és Európa egyetlen zsidó televízióját, a Heti TV-t.

Ilyen előzmények után szerdán önkormányzati egyeztetést tartanak, ahol a DK-s polgármester kezdeményezte Virágh Elődnek, a Fidesz alelnökének eltávolítását az Erzsébetvárosi Piacüzemeltetési Kft. felügyelőbizottsági tagságából. Erről maga az érintett számolt be felháborodottan közösségi oldalán, kiemelve, hogy nem az előterjesztőtől, hanem a Fidesz-frakció tagjaitól értesült visszahívásáról. "Minimum udvariatlannak tartom, hogy előzetesen nem értesítettek róla se engem, se a Fidesz-frakció tagjait, és csak a szerdai egyeztető online ülés anyagából derül ki ezen szándék" - fogalmazott.

"Polgármester úr, tájékoztatom, hogy a felügyelőbizottság tagjai azok, akik, ha valami törvénytelen, vagy megkérdőjelezhető történik, szót emelhetnek, tiltakozhatnak vagy a nyilvánosság eszközével akadályozhatják meg a törvénytelenséget" - üzent a DK-s városvezetőnek, azt sugallva, hogy azért távolították el tisztségéből, mert Niedermüllerék "valami olyasmire készülhetnek a Piacnál, amit nem szeretnének, ha kitudódna". "Értem, hogy kellemetlen szembesülni a rossz döntések következményeivel, és inkább ellehetetleníti, hogy betekinthessek a Piacüzemeltetési Kft. működésébe, nehogy ismét valami bűncselekmény gyanúját kérhessem számon Önön a nyilvánosság előtt" - tette hozzá.

Virágh Előd az elmúlt időszakban több alkalommal is bírálta a baloldali városvezetést, legutóbb Borka-Szász Tamás, volt DK-s önkormányzati képviselő áramlopási botránya kapcsán szólalt fel.