Két kislányát is rendszeresen megerőszakolta egy mezőhegyesi férfi

Vágólapra másolva!
Kétrendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt 12 év börtönre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélt egy sokgyerekes, mezőhegyesi férfit a Gyulai Törvényszék. A férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta, de a vádlott és ügyvédje fellebezzett ez ellen. Az ügyészek azt kezdeményezik, hogy ne engedjék ki a rácsok mögül. 
Vágólapra másolva!

A nem jogerős ítélet szerint a bűnösségét beismerő, a cselekmények elkövetésekor 6 gyermeket saját háztartásában nevelő férfi 2018-tól, illetve 2019 nyarától egészen 2020 februárjáig

részben erőszakot, részben fenyegetés alkalmazva rendszeresen megerőszakolta két kislányát. Minketten a saját gyerekei.

A Gyulai Törvényszék nem jogerős ítéletével

kétrendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt 12 év börtönre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit.

Emellett végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Az elsőfokú ítélet ellen enyhítés érdekében a vádlott és védője jelentett be fellebbezést.

A Gyulai Törvényszék a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

Az elsőfokú végzés ellen a férfi és védője jelentett be fellebbezést a kényszerintézkedés megszüntetése érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú átiratában egyetértett a Gyulai Törvényszék indokaival, amely szerint a nem jogerősen hosszú tartamú szabadságvesztésre ítélt, a terhére rótt bűncselekményeket családon belül, saját gyermekei sérelmére, hosszabb időn keresztül megvalósítani látszó férfi esetében továbbra is fennáll a szökés és az elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta. Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt majd az ügyben.