Átszállították egy másik kórházba Fülöp herceget

Fülöp herceg, brit királyi család
A brit uralkodó férjét, Fülöp herceget már több mint két hete kezelik londoni kórházakban.
Vágólapra másolva!
II. Erzsébet királynő férje, Fülöp edinburghi herceg fertőzéses megbetegedés miatt szorul kórházi kezelésre. Március 1-jén már a 14. napját tölti a kórházban. A koronavírus-járvány miatt azonban felesége nem látogathatja meg. A herceg még sosem töltött ilyen hosszú időt kórházban - írja a Daily Mail. A legfrissebb hír, hogy étfőn egy másik kórházba szállították át Fülöp herceget.
Vágólapra másolva!

A Buckingham-palota hétfőn bejelentette, hogy Fülöp herceget átszállították a St. Bartholomew's Kórházba, ahol az orvosok továbbra is fertőzés miatt kezelik, valamint megfigyelés alatt tartják a meglévő szívbetegsége miatt - írja a Sky News.

A közlemény szerint továbbra is jól reagál a kezelésre, de legalább a hétvégéig kórházban marad.

A 99 éves Fülöp herceg február 16-án kedden feküdt be a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba.

Fülöp herceg még sosem töltött ilyen hosszú időt kórházban Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az udvar illetékese akkor csak annyit közölt, hogy Fülöp nem érezte jól magát, és orvosának tanácsára vonult néhány napra kórházba megfigyelés és pihenés céljából.

A Buckingham-palota - a brit királyi család első számú londoni hivatala és rezidenciája - a sokasodó találgatásokra reagálva február 23-án kedd délután rövid közleményt adott ki, amely szerint az edinburghi hercegnek

fertőzéses megbetegedés miatt van szüksége kórházi ápolásra, de reagál a kezelésre, jól érzi magát.

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő - aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját - január 9-én megkapta a koronavírus elleni oltást.

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg január 9-én megkapta a koronavírus elleni oltást Forrás: AFP/John Stillwell

Az uralkodói házaspár legfiatalabb gyereke, az 56 éves Eduárd herceg kedden, nem sokkal a Buckingham-palota közleménye előtt a Sky News brit hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta, hogy édesapja az egyheti kezelés után már sokkal jobban érzi magát, és alig várja, hogy hazatérhessen.

Fülöp herceg, aki júniusban tölti be 100. életévét, legutóbb 2019 karácsonya előtt töltött négy napot ugyanabban a kórházban, ahol most is kezelik.