Vágólapra másolva!
Székely Márton a Nemzeti Sportnak mondta el, hogy mit érzett, amikor kiderült, Alfredo Quintana helyére szeretnék a portugálok.

A tragikus események után csütörtökön lépett pályára először a Porto, amely 38-31-re legyőzte a Máthé Dominikot foglalkoztató norvég Elverumot, ezzel a Mol-Pick Szegedet megelőzve az ötödik helyen végzett a Bajnokok Ligája A-csoportjában.

Quintana tragédiája után a Portónak új kapust kellett találnia, a rutinos Nikola Mitrevszki mellett ugyanis a mindössze 16 esztendős Diogo Rema állt rendelkezésre.

Székely Márton a magyar válogatott kapujában Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Késő este csörgött a telefonom a múlt héten, ismeretlen számról hívtak – mondta a Nemzeti Sportnak Székely Márton, aki 2019-ben Tatabányáról igazolt a veszprémiekhez, azóta 31 mérkőzésen lépett náluk pályára. – A portóiak svéd vezetőedzője, Magnus Andersson volt az, s megkérdezte, mit szólnék, ha az idény végéig náluk játszanék. Ekkor még élt Alfredo, nagyon szurkoltam neki, hogy minél hamarabb visszatérhessen, ezért azonnal beleegyeztem a kölcsönadásba. Pénteken aztán jött a szörnyű hír, hogy meghalt. Hogy mit éreztem, amikor megtudtam? Ilyen helyzetben még sohasem voltam. A pótolhatatlant nem lehet pótolni... Quintana hatalmas űrt hagyott maga után, a személyisége senkivel sem helyettesíthető. Egyet azonban megígérhetek: ahogy eddig, ezután is tudásom legjavát nyújtom, mindent megteszek, hogy Alfredo odafent büszke lehessen rám."

A 194 centis, 92 kilós Székely a válogatott hét után, március 15-én utazik ki új csapatához, egyelőre felesége és kisgyermeke nélkül. A Porto egyúttal benevezte a Bajnokok Ligájára, ezért akár már a dán Aalborg elleni nyolcaddöntőben védheti a portugálok kapuját.