A brit felnőttek fele már megkapta az oltást

Nagy-Britannia, Egyesült Királyság, Anglia, koronavírus, COVID-19, távolságtartás
A sign reminding people to observe social distancing guidance stands at the southern end of London Bridge in London, England, on August 5, 2020. This week has been the first of the government push to get workers in England back to their offices, though many nonetheless remain working from home as the country continues its cautious emergence from the coronavirus lockdown. (Photo by David Cliff/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Meghaladta a 25 milliót a koronavírus ellen beadott első oltási dózisok száma Nagy-Britanniában - jelentette be szerdán Matt Hancock brit egészségügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

Hancock a Twitteren közzétett bejegyzésében az egész ország sikertörténetének minősítette az eredményt, amelyért köszönetet mondott a brit állami egészségügyi szolgálatnak (NHS), a brit fegyveres erőknek, az önkénteseknek, a helyi tanácsoknak és a lakosságnak.

A beadott első oltási adagok száma a nagy-britanniai oltási kampány kezdete után éppen száz nappal lépte át a 25 milliót. Ez azt jelenti, hogy

a teljes felnőtt brit lakosság csaknem fele már részesült a koronavírus elleni oltásból.

A brit egészségügyi minisztérium részletes szerdai ismertetése szerint eddig 25 273 226-an kapták meg az első dózist a Nagy-Britanniában forgalmazott két oltóanyag - a Pfizer/BioNTech vagy az Oxford/AstraZeneca vakcina - valamelyikéből. A második dózist 1 759 445 embernek adták be.

A beoltottak a Pfizer/BioNTech vagy az Oxford/AstraZeneca vakcinából kaptak Forrás: NurPhoto via AFP/David Cliff/NurPhoto/David Cliff