Harmincszor szúrta meg a lélegeztetőgépen tartott tanárnőt a kínai szakács a Honvédkórházban - videó

Vágólapra másolva!
Március 13-án riasztották a rendőröket azzal, hogy a Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyén egy 37 éves kínai férfi megszurkált egy lélegeztetőgépen fekvő, így tehetetlen beteget. Mire kiértek, a biztonsági őrök már lefegyverezték és lefogták. A történtekről és a nyomozás jelenlegi állásáról most Gál Sándor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője beszélt részletesen.
Vágólapra másolva!

Az életvédelmi osztály vezetője elmondta, hogy a támadást egy ápoló hallotta meg az intenzív osztályról. Amikor odaért, azt látta, hogy

egy kínai férfi az egyik kezével egy nő nyakát szorítja, a másikkal a mellkasát üti.

Amikor észrevette az ápolót, felkapott egy kötözéshez használt ollót, és azt, ahogy Gál Sándor fogalmaz, mint egy boxert a kezébe fogta, és így indult felé. Az ápoló kihátrált a kórteremből a folyosóra, ahová pont ekkor érkezett meg egy másik ápoló. Ketten próbálták megfékezni az ámokfutót mindennel, ami a kezük ügyébe akadt. Eredménytelenül.

Közben a támadó bement egy másik kórterembe, ahol

egy altatásban lévő beteghez lépett. Kitépte a nő szájából a csöveket, és harmincszor megszúrta az ollóval.

A közben megérkező biztonsági őrökre is rátámadt, egyiküket a kezén meg is szúrta. Így is le tudták szorítani a földre, és el sem engedték, amíg a rendőrök meg nem érkeztek.

A megszurkált asszony 54 éves volt, március elején került az intenzív osztályra.

A támadás után többször is újra kellett éleszteni. Állapota másnapra vált kritikussá, három nappal később meg is halt.

A támadót egy közeli pszichiátriára vitték, de olyan állapotban volt, hogy nem tudták kihallgatni, csak magát a gyanúsítás tényét közölték vele.

Nem sokkal később a férfi letartóztatását elrendelte a bíróság, a tököli rabkórházba került. Korábban arról lehetett olvasni, hogy a magyarul nem beszélő kínai szakácsnak kábítószer-elvonási tünetei lehettek, ez azonban egyelőre nem bizonyított, szakértők bevonásával vizsgálják, mi váltotta ki belőle a tettét.

- fogalmazott az alezredes, cáfolva az erről szóló sajtóinformációkat. Az alezredes a támadóról azt mondta: 37 éves, kínai állampolgár, nem beszél magyarul, budapesti lakos, rendezett családi körülmények között él, büntetlen előéletű és szakácsként dolgozott.

Közölte, várhatóan további gyanúsításokat fognak közölni a férfivel: közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének, valamint súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúját.