Vágólapra másolva!
Másodszor is szakított edzőjével, Thomas Drouet-vel Babos Tímea. A teniszező édesapja, Babos Csaba szerint a vírus miatti nehéz időszakban lányának egy lelki társra van szüksége.

Ismét előjöttek a régi sérelmek a monacói Thomas Drouet és Babos Tímea között, ezért a legjobb magyar női teniszező 2018 szeptemberét követően ismét elköszönt edzőjétől. A párosban négyszeres Grand Slam-győztes és háromszoros világbajnok játékos elmondása szerint nem szakmai okokból szakított a trénerrel, akivel első négy és fél éves együttműködésük során sok közös sikert értek el, hanem személyes jellegű problémák miatt.

Sokatmondó, hogy amikor Timi az Instagram-történetében bejelentette, elválnak az útjai Drouet-vel, egy „a legfontosabb a boldogság" hashtaget is becsempészett az üzenetébe.

Úgy hírlik, a teniszező és a szakember a dubai tornán különbözött össze egymással, de hogy pontosan mi történhetett, azt Babos Tímea édesapja, a szintén teniszedző, Babos Csaba világította meg.

Babos Tímeának sem könnyű a jelenlegi helyzet Forrás: AFP/Brenton Edwards

„Sok nehézség hátráltatja jelenleg a teniszezőket a bezártság, a kevesebb torna, a kisebb pénzdíjak és a meglehetősen igazságtalan világranglista miatt. Emiatt pedig sok a feszültség a játékosokban és az edzőikben – magyarázta a Borsnak Babos édesapja. – Ilyenkor egy vereség különösen fájó, hát még akkor, ha az letolással is jár. Tudom, hogy Timi ebben a nehéz helyzetben, amikor párospartnere, Kristina Mladenovic is egy kissé cserbenhagyta, jobban a szívére veszi, ha valaki nem úgy szól hozzá, ahogy neki jólesik. Éppen ezért sokat jelenthet, ha egy magyar személy is bekerül a stábjába. Miamiba Nagy Péterrel utazott el, akivel gyerekkoruk óta együtt teniszeznek, jól ismerik egymást, máskor is kísérte már el Timit. Még aktív játékos, de vannak edzői ambíciói, úgyhogy akár hosszabb távon is a lányom segítségére lehet."