Az ország több megyéjében is fogtak el migránsokat és embercsempészeket

Vágólapra másolva!
Az elmúlt 24 órában öt megyében több, mint száz migránssal szemben intézkedtek a rendőrök. Három embercsempészt is elfogtak.
Vágólapra másolva!

A Pest megyei rendőrök négy migránst és egy embercsempészt fogtak el az elmúlt 24 órában.

A rendőrök tegnap reggel egy szerb rendszámú igazoltattak az M5 autópálya Inárcsi pihenőjénél. A szerb sofőrön kívül négy szír migránst találtak benne.

Mivel egyikük sem tudott hiteles iratot felmutatni, a rendőrök a szerb férfival együtt elfogták őket.

A szerb sofőr ellen embercsempészet gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Egy embercsempész, kilenc migráns Győr-Moson-Sopron megyében

7 óra 25 perckor egy litván rendszámú kocsit ellenőriztek az M1-esen, Győr közelében. Az autót egy moldáv sofőr vezette, és kilenc szír migráns utazott vele,

akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásukat jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a sofőrt és utasait is elfogták.

A migránsokat meghallgatásuk után visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőr ellen embercsempészet miatt büntetőeljárás indult.

A Bács-Kiskun megyei 34 migránssal szemben intézkedtek

Először Bácsborsód, Tataháza és Vaskút területén tartóztattak fel 10 szír migránst,

akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Ugyanebben az időszakban Dávod, Hercegszántó, Bácsszentgyörgy és Tompa területén további 14 migránst fogtak el,

akik szíreknek, és afgánoknak vallották magukat, de ők sem rendelkeztek hiteles iratokkal.

A rendőrök az összes migránst visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád megyében 71 migránst fogtak el

Az első 29 migránst Kiszombor, Ásotthalom, Makó, közelében és Röszke Autópálya Határátkelőhelyen fogták el.

Az elfogott migránsok között szír, palesztin, marokkói és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Ugyanezen a napon kilenc esetben újabb 42 migránst tartóztattak fel Röszke , Szeged, Szeged-Gyálarét, Ásotthalom, Kiszombor és Csanádpalota Autópálya-határátkelőhely területén.

A migránsok között líbiai, afgán, török, koszovói, szír, jemeni, iraki, egyiptomi és marokkói is volt, azonban ők sem tudtákhhitelesen igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

Közölük huszonhatot a magyar rendőrök visszakísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A maradék 16 migráns gyalog próbált átjutni Magyarországra a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyközelében, velük szemben a román rendőrök intézkedtek.

Három migránssal szemben intézkedtek Baranya megyében

Az elfogott migránsok szíreknek vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Forrás: Police.hu

A Tolna megyei rendőrök egy osztrák embercsempészt és hat migránst fogtak el

18 óra 10 perckor egy osztrák rendszámú kocsit ellenőriztek az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, Paks közelében. Az autót vezető osztrák férfin kívül hat szír férfi utazott benne hiteles iratok nélkül,

ezért a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták őket.

Forrás: Police.hu

A migránsokat meghallgatásukat után visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz,a sofőrrel szemben embercsempészet miatt büntetőeljárást indítanak.