Vágólapra másolva!
A közelmúltban több, a Magyar Kézilabda Szövetség Együtt növünk fel!-alapítványa által segített határon túli kézilabdaklub felnőtt csapata ért el komoly sikereket - olvasható a szövetség honlapján.

A székelyudvarhelyi Szejke SK férfi csapata kivívta a feljutást, és a következő idényben a román kézilabda-bajnokság legfelsőbb osztályában játszhat. A cseh-szlovák közös első osztályú bajnokságban szereplő dunaszerdahelyi HC DAC női együttese pedig már biztos érmes, és közvetlenül a 2019/2020-ban a Bajnokok Ligájában, 2020/21-ben pedig az Európa Ligában szereplő, bajnok Banik Most mögött végez. A délvidéki Ada női csapata szintén az élvonal ajtaján kopogtat.

– mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója.

A székelyudvarhelyi Sejke SK csapata kiválóan teljesít ebben a szezonban Forrás: Magyar Kézilabda Szövetség

"Folyamatosan együttműködünk emellett Felvidéken a dunaszerdahelyi, Székelyföldön a székelyudvarhelyi, Délvidéken az adai kézilabdával és az ott működő klubok utánpótlásával.

Az Együtt növünk fel!-alapítvány leginkább állami támogatással a határon túli magyar kézilabdázás fejlesztését segíti.

Szeretném kiemelni Ilyés Ferenc kuratóriumi elnök, Jakab Árpád operatív vezető, valamit Juhász István MKSZ sportakadémiai központ-vezető munkáját, akik sokat tesznek a közös munkáért. A mostani felnőtt sikerek természetesen a klubok munkáját dicsérik, ám rendkívül fontosak az utánpótlás számára is, hiszen a gyerekek számára ott a példa, hogy anyaegyesületükben is nagy sikereket érhetnek el" - beszélt büszkén a program részleteiről Novák András.

"Az MKSZ a határon túli kézilabdázást segítő programjai esetében is a sport összetartozást erősítő hatását tartja szem előtt, egy kicsit szakítva az eddig alkalmazott gyakorlattal, amely sok esetben csak az egyéni tehetség alapján közelítette meg a határon túli sportértékeket" – tette hozzá Juhász István, az MKSZ sportakadémiai központjának vezetője.

ahol a kézilabdázást játszók, azt szeretők és abban dolgozó kollégák eredményesen megvalósíthatják az elképzeléseiket mindannyiunk javára" - mondta Juhász.

A székelyudvarhelyi, dunaszerdahelyi és adai csapatok sikereiről bővebben ide kattintva olvashat!