Vágólapra másolva!
Lengyelország óriási meccsen, 27-26-ra legyőzte Szlovéniát a férfi kézilabda Európa-bajnokság selejtezőinek csütörtök esti mérkőzésén.

A generációváltás közepén álló lengyelek Michal Daszek dudaszó pillanatában lőtt góljával tudták legyőzni a már biztos résztvevő szlovéneket hazai pályán.

Patryk Rombel együttesének életbe vágóan fontos volt a csütörtöki siker, ugyanis csoportjukban nagy csatában vannak Szlovénia mellett Hollandiával. Mivel azonban a nyolc csoportharmadik közül négy is ott lehet majd a magyar-szlovák közös rendezésű kontinensviadalon, így Lengyelország bizakodhat a kijutást illetően.

A csütörtöki játéknap másik nagy meglepetését Litvánia szolgáltatta, amelyik a világ egyik legjobb irányítója, a 12 gólt szerző Aidenas Malasinskas vezérletével 29-27-re legyőzte Izlandot. Ezzel a sikerrel a litvánok szintén közel kerültek 1998 utáni második Eb-szereplésükhöz.

A házigazda Magyarország és Szlovákia mellett az előző kontinenstorna két döntőse, Spanyolország és Horvátország is automatikus résztvevőnek számít a 2022. január 13. és 30. között megrendezésre kerülő tornán.

A további 20 kiadó helyből már csak nyolcnak nincs gazdája, miután Németország, Szerbia, Svédország, Oroszország, Észak-Macedónia, Dánia, Franciaország, Norvégia, Izland, Portugália, Fehéroroszország és Szlovénia már szintén bebiztosították helyüket az Európa-bajnokságon.