Tamás Gáspár Miklós szerint az ATV újságíróinak fel kellene mondaniuk

Tamás Gáspár Miklós beszél demonstráció filozófus FOTÓ ÁLTALÁNOS SZELLEMI TEVÉKENYSÉG
Budapest, 2014. augusztus 15. Tamás Gáspár Miklós filozófus a Marx marad! című demonstráción a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karának főbejáratánál 2014. augusztus 15-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Tamás Gáspár Miklós nyílt levélben szólított fel az ATV bojkottjára, és az ott dolgozó újságírók felmondását követelte, mivel a Klubrádió 92,9-es frekvenciáját ideiglenesen a Spirit FM kapta meg. Fekete-Győr Andráshoz hasonlóan fenyegetőzött Tamás Gáspár Miklós filozófus, amikor baloldali újságírókat a munkájuk feladására szólított fel - reagált a Magyar Nemzeti Médiaszövetség a nyílt levélre. Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója tiszteletben tartja mindenki véleményét, de a hallgatókat arra kérte, hogy a rádiót a tartalma alapján ítéljék meg. TGM akciójához eddig egyedül a radikális baloldali Hadházy Ákos csatlakozott. 
Vágólapra másolva!

A Ki lesz a következő? című közleményében a Szövetség arra reagált, hogy Tamás Gáspár Miklós filozófus a Klubrádió honlapján közzétett nyílt levelében az ATV bojkottjára szólított fel, amiért szerinte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság méltánytalanul, a jog szellemével, betűjével ellentétesen fosztotta meg a Klubrádiót a 92,9 MHz-es frekvenciától.

Tamás Gáspár Miklós Fekete-Győr Andráshoz hasonlóan fenyegetőzött Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményében azt írta, hogy

Az egész újságíró-társadalom nevében vissza kell utasítani azt a baloldalon mostanában elharapózott gyakorlatot, hogy politikusok és véleményvezérek kirúgással fenyegetnek meg, vagy felmondásra szólítanak fel munkájukat végző újságírókat. Úgy látszik, ez a szokás már egyfajta öncélú egymásra licitálássá vált, most ugyanis egy kormánypártinak egyáltalán nem nevezhető médiacsoport közösségét érte támadás – fogalmaztak. Hargitai Miklós egyébként a baloldali Magyar Újságírók Szövetségének az elnöke.

Németh S. Szilárd: Mindenki megszólalhat a rádióban

Az ATV vezérigazgatója közleményben reagált a bojkottfelhívásra. Németh S. Szilárd kitért arra, hogy miután elnémult a 92,9-es frekvencia, a Spirit FM-et működtető egyesület kérelmet adott be az ideiglenes frekvenciahasználatra. A vezérigazgató véleménye szerint a Spirit FM egy olyan rádió, ahol a hírműsorokban minden politikai oldal, így az ellenzék is komoly megszólalási lehetőséget kap – ezzel a demokratikus nyilvánosság szélesedik, ami kiemelten fontos a közelgő kampányidőszakban, írják.

Németh S. Szilárd jelezte, hogy

Mindenkit biztosított arról, hogy a műsorokat ismerős, tapasztalt szakemberek készítik majd a jövőben is.

TGM bojkottfelhívását elsőként a radikális baloldali Hadházy Ákos fogadta meg, és az ATV műsorában jelentette be, hogy többet nem megy be az ATV-be.