Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az olimpia lemondására szólították fel orvosok a japán miniszterelnököt

Tokió, 2021. május 17.
A tokiói nyári olimpia ellen tüntetnek a japán fővárosban 2021. május 17-én. A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás játékokat július 23. és augusztus 8. között rendezik.
MTI/AP/Szaszahara Kodzsi
A japánok továbbra is ellenzik az olimpia megrendezését
Vágólapra másolva!
A tokiói orvosok egyik szövetsége a tavalyról idénre halasztott nyári olimpia lemondására szólította fel levélben Szuga Josihide japán miniszterelnököt.

A 6000 doktort magában foglaló csoport azt írta, a kormánynak és a szervezőbizottságnak arról kell tárgyalnia a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), hogy a játékokat Tokió nem rendezi meg.

- írták az orvosok.

A jelenleg is járványügyi vészhelyzet alatt álló Tokióban a kórházak jelentős leterheltségnek vannak kitéve, a lakosság többsége pedig ellenzi az olimpia idei megrendezését.

A japánok továbbra is ellenzik az olimpia megrendezését Forrás: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

Japánban az oltási program szintén lassan halad, a 125 milliós országban eddig mindössze az állampolgárok nagyjából egy százaléka kapta meg mindkét vakcinát.

Egyelőre a helyi szervezőbizottság és a NOB is ragaszkodik a nyári játékok megtartásához, amelyet biztonságosnak ígérnek. Az eseményt a koronavírus-járvány miatt halasztották idénre, a megnyitó ünnepség a tervek szerint július 23-án lesz.

Mindent egy helyen az Eb-ről