Egyetlen nap alatt két buszsofőrre is rátámadt

Vágólapra másolva!
Délután is, és este is rátámadt egy-egy buszsofőrre egy férfi. Egyiküket meg is ütütte. Ahogy megütött egy utast is, aki a botrányos viselkedése közben hívta a rendőröket. Mint kiderült a férfit hasonló ügyek miatt már felfüggesztett börtönre ítélték korábban.
Vágólapra másolva!

A 29 éves férfi tavaly nyáron szállt fel a Herend-Veszprém között közlekedő buszra, de fizetni nem akart, ami miatt a buszsofőrrel szóváltásba került. A sofőr, hogy a menetrendet tartani tudja, elindult, míg a busz egyik utasa a sofőr védelmére kelt, és telefonon hívta a rendőröket.

A kötekedő férfi ezek után az utast is szidni kezdte.

A botrányos viselkedését megelégelve, a sofőr a 8-as főút egyik autóbuszöblénél megállt, és mondta neki, hogy szálljon le, az utas pedig újra felhívta a rendőrséget.

Az agresszív férfi ezen feldühödve

ököllel megütötte a telefonáló utast, akinek az ütés miatt felrepedt a szája,

majd a pólója is elszakította, miután a buszról leszállva hátulról megrántotta.

Forrás: Ügyészség

A férfi ugyanaznap este a Veszprém-Szentgál között közlekedő buszra szállt fel, ám itt is hadonászott, a többi utast és a buszsofőrt szidalmazta, majd menet közben a sofőr mellé lépett, nekitámaszkodott a szélvédőnek és folytatta a szitkozódást.

A sofőr ekkor megállt és mondta, hogy üljön le, mert a balesetveszély miatt így nem utazhat, mire a férfi a járványhelyzetben a sofőr mellé kifeszített védőszalagot letépte,

ököllel arcon ütötte,

és a buszon lévő szemetest is hozzávágta.

Ezután leszállt ugyan, de az álló buszt még ütötte, rúgta, kavicsokkal megdobálta, amivel közel 30 000 forintos kárt okozott.

A férfinak hasonló ügyek már volt két felfüggesztett büntetése, most letöltendő börtönre ítélhetik.