Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Karácsony Gergely teljesen összeomlott: már a legegyszerűbb kérdésekre sem tud válaszolni

Vágólapra másolva!
Karácsony Gergelyt látványosan megviselték az elmúlt hetek botrányai. A hazugságspirálba keveredett főpolgármester egyre zavarodottabban viselkedik a nyilvános szereplések során. Amikor szembesítik kényes ügyeivel, vagy csak ettől fél, Karácsony inkább elmenekül, még akkor is, ha ehhez piros lámpán kell átmennie. A napokban pedig a főpolgármester a baloldal legsúlytalanabb és leggyengébb polgármesterével, a korábban többek között antiszemita botrányt okozó Baranyi Krisztinával tartott sajtótájékoztatót, amikor még arra a kérdésre sem tudott önmagától válaszolni, hogy mit vár a magyar válogatottól a futball-Eb-n. 
Vágólapra másolva!

Újabb és újabb hazugságokba menekül Karácsony Gergely

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere az elmúlt hetekben egyre jobban belekeveredik a hazugságspirálba, nem tud kikeveredni a vesszőfutásból. A botránysorozat akkor kezdődött, amikor egy brit lapinterjúval próbálták felvezetni indulását a baloldali miniszterelnök-jelölti színjátékban. Ahogy arról az Origo is beszámolt, ekkor derült ki, hogy csak tolmáccsal tudott nyilatkozni, mivel egy szót sem tud angolul.

Karácsony azzal a hazugsággal állt elő, hogy középfokú nyelvvizsgája van.

Hamar kiderült azonban, hogy ezzel sosem rendelkezett. Ahelyett, hogy beismerte volna a hazugságot, inkább új fogalmat alkotott. Kijelentette, hogy "hiperpasszív angoltudása" van, valamint még azt is hozzátette, hogy az angol egyik speciális részét tudja, jobban megérti a szaknyelvet, mint a bulvárlapok szövegét. Mivel ezt senki nem hitte el neki, Karácsony új kifogást keresett.

Az utóbbi időben már az angoltudás hiányát a gyerekkori diszlexiájára fogja.

Meglehetősen nagy probléma, ha egy világváros főpolgármestere, egy miniszterelnök-jelölt nem beszél idegen nyelveken, azonban még ennél is súlyosabb botrányok derültek ki. Karácsony neve például társszerzőként szerepelt egy angol nyelvű tudományos tanulmányon. Az egyértelmű, hogy a főpolgármester nem lett volna képes megírni egy ilyen komoly munkát, ezért gyanítható, hogy Tóka Gábor, a Soros-egyetem tanára hamisan tüntette fel őt a szóban forgó tanulmányán társszerzőjeként.

Egyre több homály fedi Karácsony egyetemi pályafutását is. A baloldal miniszterelnök-jelöltje 2004-ben tanársegédként, majd 2008 és 2012 között adjunktusként tanított a Corvinus Egyetemen. Az utóbbi viszont nem lehetséges, mivel a 2005-ben elfogadott és 2007. január 1-től hatályos felsőoktatási törvény szerint adjunktus csak az lehetett, aki elvégezte a hároméves doktori iskolát, vagy pedig egyéni felkészülés után sikeresen számot adott a tudásáról egy vizsgabizottság előtt, és így doktorjelölti státuszba került. A doktorjelölteknek ezután két év áll rendelkezésükre a PhD-fokozat megszerzésére.

Később már az is kiderült, hogy Karácsonynak a doktorija sem lett meg.

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc Forrás: Origo

Egyrészt mert ehhez két nyelvvizsgát is le kellett volna tennie, másrészt pedig kétszer is eltanácsolták az egyetemről. Először 2000-ben a Corvinus egyetemről, mivel nem teljesítette a tudományos képzés előírásait. 2004-ben újra próbálkozott, csakhogy a főpolgármester a törvény által meghatározott nyolc év alatt nem tudta megszerezni a doktori címet, ezért Lánczi András, az intézmény jelenlegi rektora közölte vele, hogy meg kell szüntetnie az egyetemi állását. Karácsony addig könyörgött, hogy két év haladékot kapott, de ez is kevés volt számára, így ismét el kellett tanácsolni.

Karácsony minden bizonnyal becsapta a professzorát, mivel azt állította, hogy már csak nagyon kevés kell a dolgozat befejezéséhez, ugyanis a mai napig nem tudta bemutatni az állítólag félbehagyott munkát.

Megviselte az elmúlt hetek vesszőfutása

Jól látszik, hogy Karácsony Gergely egyre zavarodottabbnak tűnik, minden bizonnyal az elmúlt időszak botrányai komoly hatással voltak rá. Az összeomlás jelei már akkor mutatkoztak, amikor egy interjú során újságírók elkezdték kellemetlen ügyeiről faggatni. Ekkor Gyurcsány Ferenc egy hangos krákogással utasította a főpolgármestert, hogy ne válaszoljon, aki viszont ettől még inkább zavarttá vált, és eltartott egy ideig, amíg megértette főnöke jelzését.

Tegnap pedig az Origo nagyon egyszerű kérdésére sem tudott válaszolni, azt is Baranyi Krisztinának kellett megsúgnia neki, hogy mit vár a magyar válogatottól az Eb-n.

Karácsony válasz helyett előbb kínosan nevetgélni kezdett, majd többször is Baranyira nézett, neki kellett kisegíteni.

Baranyi Krisztina a legsúlytalanabb baloldali polgármester, képtelen saját kerületét irányítani. A hírekbe botrányaival kerül be, például tavaly decemberben a "rohadt, szemét zsidó" kifejezést használta egy kiszivárgott hangfelvétel szerint. Karácsonyt viszont egyáltalán nem zavarja, hogy egy antiszemita politikussal tart közös sajtótájékoztatót, sőt neki kell kisegítenie.

Baranyi Krisztina Forrás: MTI

Most azért jelentek meg együtt, mert Karácsony főpolgármesterként hatáskörét túllépve átnevezte az utcákat. Mint kiderült, a Közgyűlés egyik frakciója sem kapta meg az erről szóló előterjesztést, azaz esélyük sem volt véleményezni azt.

A Fidesz közleményben az esetet Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina politikai show-műsorának nevezte, és felszólította a politikusokat, hogy tartsák be a jogszabályokat.

Karácsony nem csak most zavarodott össze, az új MOL Bubi kerékpár bemutatóján például úgy menekült el - mert kellemetlen kérdésektől tartott -, hogy áthajtott biciklijével a piros lámpán. Itt meg kell jegyezni, hogy Karácsony Gergelynek jogosítványa sincs, azonban a piros lámpát már általános iskolában tanítják, hiszen a gyalogosoknak is fel kell ismerniük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről