Óriási kamera rögzíthető a Sony drónjára

sony airpeak s1 drón kvadrokopter
Sony Airpeak S1
Vágólapra másolva!
Professzionális filmezésre és ipari felhasználásra termett az Airpeak S1.
Vágólapra másolva!

Készülhetnek a pénztárcájuk kinyitására a professzionális operatőrök, az ősszel piacra kerül a Sony számukra tervezett Airpeak S1 kvadrokoptere. A 9000 dollárba, avagy nettó 2,55 millió forintba kerülő termék a világ legkisebb olyan drónja, amely képes Sony Alpha kamerával repülni, konkrétan az 1 / 7S / 7R / 9 Series modellek rögzíthetőek rá, a legelsővel akár 8K felbontású mozgókép is rögzíthető.

A Sony szerint a kvadrokopter lehetővé teszi a repülési útvonal precíz megtervezését, majd ennek alapján autonóm módon reptethető. Szintén nagyon érdekes, hogy igény esetén az Airpeak S1-et szimultán két operátor is kezelheti manuálisan, ilyenkor az egyikőjük pilótaként funkcionál, míg a másikuk operatőrként ténykedve a kamerát kezeli.

Az akár 72 km/h sebességű széllökéseknek is ellenállni képes drón végsebessége 90 km/h, a motorjai egyéni tervezésűek, a propellerei pedig bő 43 centiméteresek. A gyári alapcsomagjában nincs gimbal, viszont az Airpeak Protect Plannek köszönhetően valamilyen mértékben a véletlen balesetekre is vonatkozik a garanciája.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!