Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szexuálisan zaklatta nevelt lányát a tiszabői férfi, pornófilmeket is nézetett vele

verés, riporter, ütés, videó
http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-domestic-violence-abuse-image1117607
Vágólapra másolva!
A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt nem jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélt férfi letartóztatását fenntartó határozatot.
Vágólapra másolva!

Az ügyben elsőfokon eljárt Szolnoki Törvényszék nem jogerős ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki szexuális erőszak bűntettében és más bűncselekményekben, és ezért 15 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A tiszabői férfi a saját háztartásában nevelte az élettársa kiskorú lányát, akit éveken keresztül, napi rendszerességgel szexuálisan zaklatott, pornófilmeket nézetett vele, és megfenyegette.

A kiskorú nevelt gyerekét és élettársát részegen többször is megverte, valamint a lakókörnyezetében élő másik kiskorú lányt is többször zaklatta szexuálisan és fenyegette.

Letartóztatásban marad a férfi

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. Mivel a védelmi fellebbezések okán az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, a törvényszék a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig fenntartotta. A végzés ellen a vádlott szabadlábra helyezése érdekében fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú határozat helybenhagyására tett indítványt, mivel a férfi tekintetében megállapítható a szökés, elrejtőzés illetőleg a bűnismétlés veszélye.

A Szegedi Ítélőtábla a férfi letartóztatását fenntartó elsőfokú végzést helybenhagyta.

A vádlott büntetőjogi felelősségének kérdésében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről