Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Társaival rabolta ki vevőjét egy férfi

Bitcoin illusztráció
Vágólapra másolva!
Bitcoint adott el egy férfinek, majd amikor a vásárló jelezte, hogy szeretne még vásárolni tőle, elhatározta, hogy, ha kell, akár erőszakkal is, de megszerzi az értékeit. Még két embert bevont a tervébe.
Vágólapra másolva!

2017 novemberében egy férfi 1.920.000.- forint értékben adott el bitcoint egy vevőjének. A férfi később azt mondta neki, hogy szeretne még bitcoint vásárolni tőle. Az eladó elhatározta, hogy akár erőszakkal is, de elveszi a kriptovalutát vásárló férfi értékeit. Tervébe bevont még két embert. A kriptovalutát eladó férfi a vevő lakására ment, hogy nyélbe üssék az üzletet.

A társainak is megadta a férfi címét. Az egyikük az utcán várakozva biztosította a terepet, míg a másik férfi a lépcsőházban várta őket.

Amikor megérkeztek, a kapucnival az arcát eltakaró férfi kiugrott onnan, ahová elbújt és többször ököllel megütötte a vevő fejét, miközben megpróbálta elvenni tőle a nála lévő pénzzel teli táskát. A férfi nem eresztette a táskáját.

A támadó egy késsel megfenyegette, hogy leszúrja, ha nem adja oda neki.

A férfi elengedte a táskát, a támadó pedig elszaladt vele. Az ügyészség

a férfiakat jelentős értékre, felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablással vádolja, az eladó férfit és a társát, aki az utcán figyelt, bűnsegédlettel.

Emellett az eladó, és az, aki rátámadt a vevőre, kábítószer birtoklással is vádolják, mivel ismeretlenül maradt forrásból előbbi kokaint és heroint, utóbbi pedig marihuánát, kokaint és extasyt szerzett, amit aztán el is fogyasztott. A házkutatás során az eladó férfinél heroinnal szennyezett tárgyakat találtak a rendőrök, míg a társánál marihuánát. A kábítószer tiszta hatóanyag tartalma a csekély mennyiség felső határát nem haladta meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről