Meghalt a világhírű olasz énekesnő

Raffaella Carra
Raffaella Carr during the Press Conference of "The Voice Italy" at Studio 2000, in Milan, Italy, on February 19, 2016. (Photo by Federico Ferramola/NurPhoto) (Photo by Federico Ferramola / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt szerdán Rómában Raffaella Carra énekesnő, olasz televíziós személyiség, számos népszerű műsor házigazdája, aki forradalmasította az olasz televíziós szórakoztatást. A hírt egykori párja, Sergio Japino rendező közölte az ANSA olasz hírügynökséggel.
Vágólapra másolva!

A 78 évesen betegségben meghalt Carra sikeres televíziós pályafutása a hatvanas évektől a 2000-es évekig tartott. A Raffaella Roberta Pelloni néven Bolognában született híresség az 1960-as évek közepén vette fel a Carra nevet, Carlo Carra nagy hatású olasz festőművész után. Énekesként leghíresebb dalai között szerepelt a Rumore, a Tanti auguri és a Salutala per me.

Európa-szerte több millió lemeze kelt el.

Olyan népszerű tévéműsorokat vezetett, mint a Carramba! Che dorpresa, a Carramba! Che fortuna vagy a Fantastico 3. Hosszú évekig dolgozott az olasz állami Rai televízióban, de 1987-ben a Mediaset vállalathoz szerződött. Az 1990-es években a spanyol televízióban is vezetett showműsorokat.

Carra pályafutása alatt 13 alkalommal kapta meg a tévés személyiségek díját, a Telegattót.

Raffaella Carra Forrás: NurPhoto via AFP/Federico Ferramola

Színészi karrierje 1952-ben kezdődött a Tormento del passato című filmmel, és az azt követő 20 évben számos mozis produkcióban szerepelt, mielőtt a tévéhez pártolt volna. 1965-ben Az elrabolt expresszvonat című film egyik főszereplője volt, amelyben Frank Sinatra is szerepelt.