Elájult verseny közben az orosz olimpikon - fotó

Japan Olympics 2020 Archery 2021 Olympic Games Tokyo 2020 Games of the XXXII Olympiad 2020 Summer Olympics Horizontal
6602506 23.07.2021 Russia's Svetlana Gomboeva is helped after she fainted at a women's archery individual ranking round ahead of the Tokyo 2020 Olympic Games, in Tokyo, Japan. Ramil Sitdikov / Sputnik (Photo by Ramil Sitdikov / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Svetlana Gomboeva az íjászverseny közben lett rosszul a Tokióban tomboló hőhullám miatt.
Vágólapra másolva!

Tokióban magyar idő szerint július 23-án, ebéd után kezdődik az egy évvel elhalasztott nyári olimpiai játékok megnyitóünnepsége, azonban egyes versenyszámokban már zajlanak a selejtezők, köztük az íjászatban is.

A női megmérettetés alatt a 23 éves Svetlana Gomboeva a 33 fokos hőség, a tűző nap és a relatíve nagy páratartalom miatt elájult, és azonnali segítségnyújtásra szorult.

Egyébként a nagy meleg mindenkit megviselt a versenyzők és kísérőik közül, az edzői stábok jó része például a fák árnyékában keresett menedéket, amíg a tanítványok a céltáblák elé léptek.

Az orosz olimpikont az orvosi stáb kikísérte az arénából, és szerencsére Gomboeva hamar rendbe jött az esetet követően. Stanislav Popov, a sportoló edzője elmondta, hogy otthon is hasonló melegben edzettek, ugyanakkor teljesen más páratartalom mellett, ami itt kulcsfontosságú szerepet játszhatott az elájulásban.