Magyarországon a gyermeknevelés joga kizárólag a szülőké

népszavazás 2016 kvótareferendum
Budapest, 2016. október 2. Füzi János, a szavazatszámláló bizottság elnöke lezár egy urnát a VII. kerületi Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskolában kialakított 15. szavazókörben a kvótareferendum napján, 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban írták ki. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőt illeti, ezt garantálják nemzetközi szerződések, uniós dokumentumok és a magyar alkotmány is, ebben az ügyben senki másnak nincs keresnivalója - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár a helyreállítási alaprókl szóló megállapodás késleltetésére és a gyermekvédelmi törvényre érkező brüsszeli kritikákra is reagált, ezt itt olvashatja.

Annak kapcsán, hogy a gyermekvédelem ügyében az Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette a kormány 5 népszavazási kérdését, az államtitkár azt emelte ki:


OLYAN KÉRDÉSEKRŐL VAN SZÓ, AMELYEKBEN CSAK A MAGYAROKNAK VAN JOGA DÖNTENI, EZEK A KÉRDÉSEK NEM TARTOZNAK AZ EU KOMPETENCIÁJÁBA.

A népszavazás a legalkalmasabb formája a népakarat kifejezésének - szögezte le Kovács Zoltán.
A nemzeti konzultáció az államtitkár szerint az elmúlt 11 évben az egyik leghatékonyabb és legsikeresebb formája volt a választókkal való párbeszédnek bármilyen kérdésben. Most a gazdaság és az élet újraindítása szempontjából fontos kérdésekről mondhatják el az emberek a véleményüket, és ebből kiderül, mit gondolnak az elmúlt 11 évről. Ez a siker kulcsa - mondta Kovács Zoltán.