Betörtek a pályára a huligánok, meg akarták lincselni a marseille-i focistákat - videó

fbl Horizontal
Fans invade the pitch during the French L1 football match between OGC Nice and Olympique de Marseille (OM) at the Allianz Riviera stadium in Nice, southern France on August 22, 2021. (Photo by Valery HACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában a Nice csapata az Olympique de Marseille-t fogadta az Allianz Rivierában. A találkozó azonban a 76. percben félbeszakadt miután a nizzai huligánok megdobálták a szöglethez készülő Dimitri Payetet, majd betörtek a pályára, miután provokálták a marseille-i focistákat.

A találkozó 74. percében - 1-0-s nizzai vezetésnél - a Marseille támadója, Dimitri Payet készült elvégezni egy szögletet, azonban a hazai szurkolók megdobták egy műanyag palackkal, mire Payet felkelt a földről és visszahajította azt a nizzai szurkolók közé. Ezt követően megérkezett a többi marseille-i játékos, akik elkezdtek mutogatni a hazai szurkolóknak, akik annyira feldühödtek, hogy betörtek a játéktérre, hogy összeverjék a játékosokat. A találkozót aztán a 76. percben félbeszakította a játékvezető. A két csapat szurkolói úgymond hagyományosan gyűlölik egymást. Nizza gazdagabb város, viszont az Olympique Marseille-nek évtizedek óta sokkal több pénze van futballra. Az OM - a szocialista miniszter és milliárdos, Bernard Tapie elnöksége idején - Bajnokok Ligáját is nyert.

A lincshangulat ellenére a bíró folytatni akarta a meccset nagyjából másfél óra szünet után, de a Marseille (voltaképpen érthetően) ilyen körülmények között nem akart játszani. Bár az OM focistáit akarták összeverni a nizzai "szurkolók", de mivel a Marseille nem akarta folytatni a meccset, feltehetően 3:0-ra a Nizzát fogja győztesnek nyilvánítani a francia fociszövetség.