Orbán Balázs: A migrációs probléma újra itt van

Orbán Balázs, magyar jogász, politológus, okleveles kodifikátor, egyetemi oktató, kutató, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár, interjú, 2020.11.18.
Vágólapra másolva!
Az Európai Unió megosztott az afganisztáni menekültválság ügyében, így a migrációs probléma újra itt van - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában, amelyben a téma a bledi nemzetközi stratégiai fórum volt.
Vágólapra másolva!

Orbán Balázs hangsúlyozta:

Afganisztán évtizedek óta az első helyen van az úgynevezett kibocsátó országok listáján, és Magyarországra is a legtöbben onnan próbálnak bejutni.

- tette hozzá a politikus. Majd hozzátette:

"A tömeges migráció támogatói a negatív demográfiai folyamataikat bevándorlással szeretnék megfordítani, de ezzel több problémát okoznak, mint amennyit megoldanak. Ezért irányváltásra volna szükség Európában, inkább az őshonos nemzeti közösségek gyermekvállalási kedvét kellene erősíteni. Hiába költ ugyanis Magyarország GDP-arányosan a legtöbbet az Unióban családtámogatásra, ha a többi tagállam nem zárkózik fel, illetve Brüsszel ezt nem ismeri el."

Orbán Balázs, magyar jogász, politológus, okleveles kodifikátor, egyetemi oktató, kutató, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár Fotó: Csudai Sándor - Origo