Vágólapra másolva!
A Mundo Deportivo katalán sportlap részletes írásban számol be az FC Barcelona védőjének, Samuel Umtitinek a klub elnökénél, Joan Laportnál tett látogatásáról.

A 27 éves világbajnok futballista, aki 2016 óta a Barca játékosa, sorozatos sérülései miatt az elmúlt öt szezonban mindössze 90 bajnoki mérkőzésen léphetett pályára, Ronald Koeman vezetőedző pedig az előző idény végén jelezte, hogy a továbbiakban nem számít rá. A Barca gesztust gyakorolva a játékos felé, kész volt felbontani a szerződését, így átigazolási díj nélkül válthatott volna klubot. Umtiti azonban nem fogadta el az ajánlatot, és ragaszkodott hozzá, hogy kitöltse 2023-ig érvényes szerződését.

Samuel Umtiti (jobbra) jó ideje csak kiegészítőember Barcelonában Forrás: AFP/Charly Triballeau

Az idei három bajnokin a keretbe is csupán egyszer került be, és a szezonban mindössze a Gamper-kupa Juventus elleni meccsén játszott egy órát, mégis tántoríthatatlan volt. Olyannyira, hogy augusztusban meghallgatást kért Joan Laporta klubelnöktől, aki végül pénteken fogadta a játékost a sportigazgató-helyettes Rafa Yuste, és a futball szakmai igazgató, Mateu Alemany társaságában.

A cikk szerint a kezdetben nem túl barátságos beszélgetés során fokozatosan oldódott a hangulat, Umtiti elmondta, hogy a klub orvosai és fizioterapeutái nem találták sorozatos térdsérüléseinek a gyökerét, a nyáron azonban az Ansu Fatit és megannyi sztárt kezelő dr. Ramon Cugat segítségével végére jártak a bajoknak, és szeretne bizonyítani a klubnál. Mikor Laporta megígérte, hogy maradhat, és beszélni fog az ügyében Koemannal, a cikk szerint Umtiti zokogásban tört ki. Az elnök ekkor megölelte a futballistát, majd elbúcsúztak egymástól.

A következő bajnoki fordulóban pedig választ kapunk, hogy Ronald Koemant is sikerült-e meghatnia Umtitinek.