Anthony Joshua egyhangú pontozással kikapott Olekszandr Usziktól

Box Horizontal
British heavyweight champion boxer Anthony Joshua (C) and Ukrainian boxer Oleksandr Usyk exchange punches during their heavyweight boxing match at Tottenham Hotspur Stadium in north London on September 25, 2021, as Joshua defends his WBA, IBF and WBO heavyweight titles. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Izgalmas, magas színvonalú csatát és némileg váratlan eredményt hozott a négy szervezet nehézsúlyú világbajnoki címéért kiírt Anthony Joshua-Olekszandr Uszik profi ökölvívó mérkőzés, melyet végül utóbbi bokszóló nyert meg egyhangú pontozással. 

A pénteki mérlegelésen Joshua kilenc kilóval nehezebb volt, mint a cirkálósúly korábbi vitathatatlan bajnoka, azaz minden fizikai paraméter alapján a brit volt az esélyeseb. Ehhez képest Uszik kezdett jobban, és Joshua csak a 3. menetben kezdte el felvenni a küzdelem ritmusát, amikor meg is rendítette az ukránt. Ugyanígy tett a 7. menetben is. Az utolsó menetekben már mindketten sérüléssel bokszoltak, Uszik szemöldöke felrepedt, Joshuáé pedig egyre jobban bedagadt.

A 12., utolsó menet aztán az ukránnak sikerült jobban, aki a kötelekhez tudta szorítani az erejével egyre jobban elkészülő britet, és padlóra küldeni ugyan nem tudta, de így is egyhangú pontozással (117-112, 116-112, 115-113) Uszikot hirdették ki győztesnek. Így az ukrántól kell most már elvennie a következő kihívónak a WBO, a WBA, az IBF és az IBO nehézsúlyú bajnoki öveit.