Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Négy évre börtönbe kerülhet a migránsok tucatjait csempésző férfi

migráns, határ, Kiszombor
Vágólapra másolva!
Első fokon négy év börtönbüntetéssel sújtott a Makói Járásbíróság egy ukrán férfit, aki határsértők Nyugat-Európába csempészésében vett részt - tájékoztatott a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője kedden.
Vágólapra másolva!

A vádlottat "vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés" bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

A férfi a gyógykezeléséhez szükséges pénz reményében állapodott meg megbízóival abban,

hogy határsértőket csempész a román-magyar határtérségből Nyugat-Európába.

A vádlott július 2-án hajnalban felvett Kiszombor külterületén 13 határsértőt, akiket röviddel azt megelőzően embercsempészek juttattak át a román-magyar zöldhatáron. Győrbe szállította a határsértőket, ahol átadta utasait, majd visszaindult Szeged irányába.

Még aznap délután 3 óra körül 12, magát szír állampolgárnak és egy magát palesztinnak valló embert vett föl, és újra elindult a nyugati határ irányába.

Migráns Kiszombornál - Illusztráció Forrás: police.hu

A vádlottat mobilalkalmazáson keresztül folyamatosan irányították megbízói, hogy milyen útvonalon és merre haladjon. A rendőrök azonban Makó belterületén megállították járművét, a férfit őrizetbe vették, utasait előállították.

Az illegális határátlépőket a vajdasági Zomborban levő táborból juttatták át előbb a szerb-román, majd a román-magyar zöldhatáron.

A bíróság ítélete nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be - tudatta a csoportvezető ügyész.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről