Britney Spears megszabadult apja gyámságától

A 90-es évek leggazdagabb botrányhősei, galéria
HOLLYWOOD, CALIFORNIA - JULY 22: Britney Spears attends Sony Pictures' "Once Upon a Time ... in Hollywood" Los Angeles Premiere on July 22, 2019 in Hollywood, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)
Vágólapra másolva!
A bíróság felfüggesztette Britney Spears apjának, Jamie Spearsnek a 13 éve érvényben lévő felügyeleti jogát lánya pénzügyei felett – ez azonban még nem jelent teljes önállóságot.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles-i bíróság azonnali hatállyal felfüggesztette Britney Spears apjának, Jamie Spearsnek a 13 éve érvényben lévő felügyeleti jogát lánya pénzügyei felett – a gondnokságot azonban nem szüntette meg, azt ideiglenesen egy könyvelő, John Zabel fogja gyakorolni, akit Spears ügyvédei választottak ki.

Britney Spears Forrás: Getty Images/FilmMagic/Axelle/Bauer-Griffin

"A jelenlegi helyzet tarthatatlan. Egy mérgező légkört tükröz, amely megköveteli Jamie Spears felfüggesztését a mai nappal" – mondta Brenda Penny bíró, miután az énekesnő már egy ideje harcol azért, hogy felszabaduljon apja gyámsága alól. Spearst 13 éve, idegösszeomlása és mentális problémái miatt helyezték gondnokság alá, állítása szerint azonban az apja visszaélt a helyzettel: nemcsak súlyos korlátozásokat vezetett be a lánya életében, de a pénzét sem a megfelelő módon kezelte.

Jamie Spears és ügyvédjei tagadták a vádakat, de az apa úgy vélte, hogy lányának meg kell adni a lehetőséget személyes ügyei intézésre, amelyre szerinte képes – így már korábban jelezte, hogy hajlandó lemondani a gyámságról.

A Britney Spears szabadságát követő rajongói mozgalom, a #Free Britney képviselői a tárgyalásra menet Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Kevin Winter
Britney Spears ügyvédje, Mathew Rosengart beszél a bírósági döntés után Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Kevin Winter

"Nagy nap ez Britney Spears számára, és nagy nap az igazságszolgáltatás számára. Britney Spears egy évtizede az apja és mások által hangszerelt rémálomban él, egy kafkai rémálomban" – kommentálta a döntést Mathew Rosengart, Spears ügyvédje a sajtónak és a #Free Britney mozgalom ünneplő tagjainak a bíróság épülete előtt.

Az ünneplő rajongók egy része Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Kevin Winter