Mégsem tér vissza a svéd válogatottba Zlatan Ibrahimovic

Horizontal fbl HEADSHOT FOOTBALL
(FILES) In this file photo taken on August 29, 2021 AC Milan's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic attends the Italian Serie A football match between AC Milan and Cagliari at the San Siro stadium in Milan. - Ibrahimovic turns 40 on October 3, 2021. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
A vasárnap 40. születésnapját ünneplő svéd futballista, Zlatan Ibrahimovic visszamondta a válogatott meghívót, így biztosan nem lesztt a svédek Koszovó és Görögország elleni vb-selejtezőjén.

Janne Andersson svéd szövetségi kapitány szerdán ugyan több mint öt év szünet után ismét meghívta a válogatottba Zlatan Ibrahimovicot, a vasárnap a 40. születésnapját ünneplő sztár mégsem lesz ott a jövő heti két világbajnoki selejtezőn.

Ahogy vasárnap sem a pályán fogja ünnepelni az Atalanta elleni mérkőzéssel a kerek évfordulót, ugyanis sérülése miatt nem léphet pályára, és ezért a válogatott szereplést sem vállalja. Előbbit Stefano Pioli, a csatár klubja, az AC Milan vezetőedzője jelentette be, megkönnyítve ezzel svéd kollégája döntését is.

Zlatan Ibrahimovicnak lesz ideje kikúrálnia a sérülését Forrás: AFP/Miguel Medina

"Zlatan számára kiváló alkalom lesz a válogatott szünet, hogy rendbe jöjjön a sérülése" - idézi a svéd Aftonbladet című lap az olasz edzőt. A lap arra is emlékeztet, hogy Ibrahimovic az egész idényben eddig csupán 30 percet töltött a pályán, akkor viszont gólt szerzett a Lazio elleni rangadón.

A svéd kapitány Ibrahimovic helyett az angol másodosztályban szereplő Coventry City 23 éves kétszeres válogatott csatárát, Gyökeres Viktort hívta be a keretbe. A svédek október 9-én szombaton Koszovót, három nappal később pedig Görögországot fogadják a vb-selejtezősorozat B csoportjában, ahol jelenleg négy mérkőzésen szerzett 9 ponttal a második helyen állnak a hat meccsen 13-at gyűjtő spanyolok mögött.