Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A kormány továbbra is megvédi a rezsicsökkentést - videó

gázóra, mérőóra, rezsi, rezsicsökkentés, illusztráció
Debrecen, 2012. október 1. Háztartási fogyasztásmérő gázóra. A TIGÁZ Zrt. Debreceni Üzemigazgatósága 11 megyében látja el energiával a fogyasztókat. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Továbbra is védjük a rezsicsökkentést, Brüsszel ugyanis a klímaváltozásra hivatkozva új adókat akar ránk kényszeríteni, ami a magyar családok rezsijét emelné meg - mondta el Schanda Tamás államtitkár a Magyarország Kormánya Facebook-oldalára feltöltött videóban. 
Vágólapra másolva!

Schanda Tamás arra emlékeztetett, hogy

2013-2014-ben 25 százalékkal csökkentették a gáz, az áram és a távhő árát, de be kellett látniuk, hogy nem volt elegendő egyszer meglépni a rezsicsökkentést.

Hozzátette, hogy az alacsony árakat azóta is több fronton kell védeni a piaci árak emelkedése és a brüsszeli próbálkozások miatt.

Elmondta:

a kormány beavatkozásának köszönhetően a magyar emberek fizetik a a legolcsóbb gázárat és a második legolcsóbb áramárat Európában. Ennek köszönhetően a magyar családok évente átlagosan akár 200 ezer forintot is spórolnak.

Schanda szerint nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy

Brüsszellel is vitába kell szállniuk, mert a klímaváltozásra hivatkozva új adókat akar a magyarokra kényszeríteni, ezzel emelve a magyar családok költségeit. A környezetszennyezés árát a környezetromboló nagyvállalatoknak kell megfizetniük, nem a magyar családoknak

- véli az államtitkár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről