Vágólapra másolva!
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona a hivatalos oldalán jelentette be, hogy megállapodott Xavival, így a jelenlegi szezon hátralévő részében és további két évben a katalán sztárcsapat korábbi legendás játékosa lesz a vezetőedző.

A Barcelona kispadjáról múlt csütörtökön menesztették a holland Ronald Koemant, azóta a megbízott Sergi Barjuán irányította a csapatot, de már nem sokáig, ugyanis a katalán klub bejelentette az új edzőjét.

"Az FC Barcelona megállapodott Xavi Hernándezzel, hogy a jelenlegi idény hátralévő részében és további két szezonban ő lesz a csapat első edzője . Xavi Hernández elhagyta jelenlegi klubját, a katari al-Szaddot, miután az elmúlt napokban tárgyalt a klub tulajdonosaival" - írta rövid közleményében a Barcelona.

A 41 éves szakember eddig az al-Szadd együttesét irányította, de pénteken a katari egyesület közölte, hogy Xavi elhagyja a csapatot a Barcelona kedvéért. A katalán klubnak ki kell kellett vásárolnia 2023-ig érvényes szerződéséből a játékosként világ- és Európa-bajnok szakvezetőt, a hírek szerint elengedéséért 5 millió eurót kértek a katariak, ennek felét Xavi maga fizette ki.

Xavi, aki a spanyol válogatottal világ- (2010) és két Európa-bajnoki aranyat (2008, 2012) szerzett, 1998 és 2015 között 25 trófeát, közte nyolc spanyol bajnoki címet, három Király Kupát és négy Bajnokok Ligáját nyert a Barcelonával. Távozását követően 2019-ig a katari klub játékosa volt, ezt követően lett az arab együttes trénere. A tavalyi szezonban a csapat kupákat nyert, s Katar bajnoka lett úgy, hogy egyetlen meccset sem veszített el.