Meghalt a gödi Samsung-gyárban balesetet szenvedett munkás

ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ cégfelirat egészségbiztonsági eljárás egészségbiztonsági ellenőrzés ÉPÜLET felirat gyár Samsung SDI gyár
Göd, 2020. január 28. A gödi Samsung SDI gyár 2020. január 28-án. A gyár a koronavírus terjedése miatt munkába állás előtt "karanténba helyezi" és orvosi vizsgálat alá vonja Kínából érkező alkalmazottjait, bár a céget érintően semmilyen járványügyi intézkedés nincs. A karanténon kívül fokozott fertőtlenítést vezettek be a közös helyiségekben, és a folyékony szappan mellett alkoholos kézfertőtlenítőket is kihelyeztek. A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben. A ragály halottainak száma Kínában meghaladta a 100-at, a biztosan a kórtól fertőzött tüdőgyulladásos betegek száma pedig a 4500-at. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Meghalt a gödi Samsung-gyár egyik dolgozója, aki még szerdán szenvedett balesetet az üzemben – írta meg az ATV a Magyar Narancs alapján.
Vágólapra másolva!

Értesülésüket a Samsung SDI is megerősítette. A lap megkeresésére azt írták:

A gödi Samsung SDI gyár 2020. január 28-án Forrás: MTI/Mónus Márton

A szerdai baleset kapcsán a cég PR-munkatársa, Bagoly Katinka azt is elmondta, hogy kollégájukhoz perceken belül kiérkezett a telephelyen szolgáló mentőszolgálat, akik ellátták a sérültet, majd azonnal kórházba szállították.

A lapnak a Magyar Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál is nyilatkozott. Tájékoztatása szerint a helyszínre egy esetkocsit riasztottak, és egy 30 év körüli férfit szállítottak kórházba ellátást követően súlyos sérülésekkel, de stabil állapotban.