Két férfi whiskey-t akart lopni egy salgótarjáni áruházból

rendőr, rendőrség, illusztráció, kitakart
Vágólapra másolva!
Két férfi azért ment egy salgótarjáni boltba, hogy több üveg whiskey-t ellopjon. A viselkedésük gyanús lett a biztonsági őrnek, aki még idejében az útjukat állta. A tolvajok menekülés közben fellökték a férfit.
Vágólapra másolva!

A 18 és 23 éves férfiak november 2-án úgy döntöttek, ahogy azt korábban is megtették már, hogy újra elmennek alkholt lopni egy salgótarjáni áruházba.

A boltban 11 üveg whiskey-t pakoltak egy nagy szatyorba és elindultak kifelé.

A fiatalabb a szatyorral a fotocellás bejárati ajtó felé ment, miközben a társa, mintha nem vett volna semmit, kisétált a boltból. Rögtön a bejárati ajtót vett célba, hogy kinyíljon, amikor 18 éves férfi odaér.

Mozgásuk feltűnt a biztonsági őrnek, ezért ő is elindult az ajtó felé. Egy lépéssel hamarabb ért oda. Megpróbálta feltartóztatni őket, de a két férfi együtt

fellökte a biztonsági őrt, aki elesett.

Közben kicsúszott a kezéből a 18 éves férfi ruhája, amit korábban sikerült megmarkolnia. Emiatt a férfi elejtette a szatyrot, így végül üres kézzel kellett elmenekülniük.

Az italok értéke, amit el akartak lopni, 80 ezer forint, de mivel pár üveg összetört, ebből csak 52 ezer forint térült meg.

A rendőrök a fiatalabb férfit nem sokkal később, társát pedig néhány nap múlva fogták el. Rablással gyanúsítják őket. Az ügyészség javasolta mindkét, többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt.