Hatalmas küzdelemben kapott ki a Békéscsaba a női röplabda CEV Kupában

Nagyott küzdött a BRSE Lengyelországban
Vágólapra másolva!
A Békéscsaba négy játszmában kikapott az LKS Lódz vendégeként a női röplabda CEV Kupa első fordulós párharcának keddi első mérkőzésén.

Kedden este Lengyelországban, az LKS Lódz ellen mutatkozott be a CEV Kupa sorozatban a Swietelsky-Békéscsaba. A találkozó esélyese egyértelműen a lengyel sztárcsapat volt, de a magyar együttes jól kezdett, Marta Drpa vezetésével 9:6-ra vezetett az ötszörös magyar bajnok.

Rendezte sorait a házigazda, a szett közepén előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette az LKS Lódz.

A szurkolói által feltüzelt hazaiak lendületes iramot diktáltak, de a BRSE nem hagyta magát, sőt 23-nál kiegyenlített,

de az utolsó szó a lengyeleké volt, akik minimális különbséggel megnyerték az első etapot.

A második játékrészben villámrajtot vettek a házigazdák, a magyarok cserékkel és időkéréssel próbálták megállítani ellenfelüket. Markáns különbség alakult ki ebben a periódosban a két csapat között, Tóth Gábor együttese nem talált ellenszert a Lódz nagyszerű játékára.

A harmadik etapra összeszedte magát a Békéscsaba, de a hajráig így is csak egyszer, 11-10-nél vezetett.

A Lódz Joney-Perry pontjaival került közel a győzelemhez, a BRSE azonban 21-23 után egymás után négy pontot szerezve - Drpa és honfitársa, Sara Klisura vezérletével - meccsben maradt és megnyerte a szettet.

Nagyott küzdött a BRSE Lengyelországban Forrás: facebook.com

Alaposan feltüzelt lengyel együttes jött ki a negyedik játékrészre, de a BRSE állta a rohamokat és taktikus játékkal tartotta magát. Számos csabai nyitásrontás is jelezte, hogy fárad a csapat, mindez érthető, hiszen óriási nyomás alatt kellett teljesíteni.

A Lódz 10-6-ra elhúzott és 18-12-re is vezetett. A hajrá ezúttal nem hozott fordulatot, a lengyel együttes nem engedte ki a kezéből a győzelmet, négy játszmában nyert.

A találkozó legeredményesebb játékosa Jones-Perry volt 22 ponttal, a Békéscsabától Drpa 18 pontig jutott. A visszavágót jövő szerdán játsszák, a BRSE csak akkor juthat tovább, ha 3-0-ra vagy 3-1-re nyer, majd ezt követően megnyeri az aranyjátszmát is. Minden más eredmény a lengyeleknek kedvez.

A negyedik szettben sokat hibáztunk, amit remekül használt ki ellenfelünk. A visszavágón, hazai környezetben sem adjuk olcsón a bőrünket. Szeretném kiemelni a lengyel szurkolókat, élmény volt ilyen hangulatban pályára lépni" - mondta a mérkőzés után Tóth Gábor vezetőedző.

Női CEV Kupa, 1. forduló (a 16 közé jutásért), 1. mérkőzés:
LKS Commercecon Lódz (lengyel) - Swietelsky-Békéscsaba 3-1 (23, 15, -23, 19)
a legeredményesebb játékosok: Jones-Perry 22, Grajber 13, illetve Drpa 18, Klisura 13