Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyarországi helyszínek is megelevenednek a CS:GO pályái között

Vágólapra másolva!
Sok szempontból kivételes játék a CS:GO, azon túl is, hogy a világ egyik legnépszerűbb e-sportja. Kifejezetten támogatja például a közösségi tartalomgyártást, amire talán ilyen szinten sehol máshol nincs példa.

A játék fejlesztői minden szükséges eszközt odaadtak a játékosoknak, akik így játékbeli skineket és akár komplett pályákat is készíthetnek. Az elkészült pályákon bárki kipróbálhatja a játékot, de ha az a fejlesztő csapatnak is megtetszik, akkor akár a játék hivatalos pályái közé is beválogathatják.

Persze rengeteg pálya készült már az évek alatt, a legjobbak közé pedig koránt sem egyszerű bekerülni. Magyar alkotások is születtek már, melyek a budapesti játékosoknak biztosan ismerősek lehetnek.

Metro Budapest Forrás: steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2227279167

Nem nehéz kitalálni például, hogy a Metro Budapest névre hallgató közösségi pálya a magyar főváros egyik metró megállójába kalauzolja el a játékosokat.
Nem mai gyerek már a pálya, már a Counter-Strike korábbi verziójában, a Source-ban is játszható volt, már több, mint 10 évvel ezelőtt. A CS:GO megjelenése után azonban alapos ráncfelvarrást kapott a virtuális játéktér, szebb textúrákat, szebb fény effekteket, új hangokat kapott és minimálisan a pálya felépítését is frissítették.

Metró Budapest Forrás: steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2227279167

A magyar játékosok másik nagy kedvence a Gellért Gyógyfürdő és Uszoda virtuális megelevenedése, a St. Gellert nevű pálya.

Hosszú évek munkája árán jutott el ahhoz a parádés kinézethez a pálya, mint amivel most bír, de már csak a képek alapján is megérte minden belefektetett munkaóra.

Szent Gellért Forrás: steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=403493445

A pálya rendkívül nagy és részletes lett, főleg a CS:GO átlagos pályáinak méreteihez képest, a pontosságg pedig áll-leejtő. A pálya minden apró szeglete a valódi helyszín alapján készült, még az is könnyedén ráismerhet a képek alapján, aki a gyógyfürdőben csak néhány órát tölthetett el eddig.

Szent Gellért Forrás: steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=403493445

A magyar pályák egyelőre csak közösségi szinten játszhatóak, a hivatalos pályák közé még nem kerültek be, de reméljük, hogy ami késik, nem múlik.

Koránt sem ritka egyébként, hogy a videojátékok, így a CS:GO pályái is valós helyszíneken alapulnak.

Nem túl sűrűn szoktak átvenni teljes egészében valós helyszíneket, de több pálya is van a játékban, ami ihletett merít a világ egyes tájairól, nevezetességeiről, városairól.

Mindent egy helyen az Eb-ről