A feleségem története és a Becsúszó szerelem is a Filmio kínálatában

A feleségem története
Vágólapra másolva!
A legújabb magyar filmek a mozik után először a Filmio-n láthatók, köztük az olimpiai bajnok, kardvívó fenomén Szilágyi Áronról szóló Egy mindenkiért, Füst Milán világhírű regényének feldolgozása, A feleségem története. Szívmelengető romkomokból sem lesz hiány, érkezik a Becsúszó szerelem és az Így vagy tökéletes.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Filmintézet által tavaly indított platform, a Filmio kínálatában most már a friss magyar mozifilmek is elérhetőek lesznek.

Már látható a mesés sci-fi dramedy, az Űrpiknik, melyben Badits Ákos rendező egy űrlény szemén keresztül mutatja meg a budapesti éjszakát. Krasznahorkai Balázs első mozifilmje, a lélegzetelállító erdélyi tájakon forgatott Hasadék a Magyar Mozgókép Fesztiválon elnyerte a legjobb film díját. A Molnár Levente és Babai Dénes főszereplésével készült balladai hangulatú dráma a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról tesz fel kérdéseket.

Ugyancsak elérhető már a Nagy Viktor Oszkár rendezésében készült Becsúszó szerelem is, mely az elkötelezett focidrukkerek világában játszódik, főhőse egy meghasonlott ultra Ötvös András fergeteges alakításában, akit egy roma lánnyal hoz össze a sors.

Az olimpiai bajnok kardvívó fenoménról, Szilágyi Áronról szóló dokumentumfilm, az Egy mindenkiért is nézhető online. Muhi András Pires alkotása egy kivételes film, hiszen a sport- és filmtörténetben még nem volt arra példa, hogy egy teljes ötkarikás cikluson keresztül végig követhessünk egy élsportolót.

Varsics Péter első mozifilmje, az Így vagy tökéletes csak a Filmión lesz látható december 23-tól. A reklámügynökségek, könyvkiadók és a közösségi média felszínes világában játszódó romantikus vígjáték főszerepeiben Fekete Ernő és Béres Márta brillírozik.

Januárban lesz elérhető a Természetes fény, melynek főhősei a második világháborúban szolgálatot teljesítő katonák. Nagy Dénes filmje a Berlinalén elnyerte a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve díjat, világszerte méltatták, és az Európai Filmakadémia Ágh Mártonnak ítélte a legjobb látványtervező díját.

Elsőként a Filmio-n lesz látható a szenvedély labirintusába invitáló Füst Milán regény feldolgozás, A feleségem története, mely a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásai körül forog az Oscar-jelölt Enyedi Ildikó rendezésében.


Kis Hajni felemelő és szívszorító apa-lánya kapcsolatról szóló Külön falka című mozifilmes debütálása is hamarosan érkezik a Filmio folyamatosan bővülő kínálatába.