Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A nagymama az unokájával az emeleten volt, amikor betört hozzájuk egy férfi - videó

betörés, Balatonfüred, lopás
Vágólapra másolva!
A nyomozók őrizetbe vették a 25 éves székesfehérvári tolvajt, és a letartóztatását indítványozták.
Vágólapra másolva!

Kifosztás és többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság egy 25 éves székesfehérvári lakossal szemben.

A férfi 2021. szeptember 8-án délelőtt kifigyelte, amint az idős nő a kisunokáját viszi fel balatonfüredi családi házának emeletére, majd

a figyelmetlenségét kihasználva bement a nyitott ajtón, és az házból egy mobiltelefont, továbbá készpénzt lopott el több mint százezer forint értékben.

Az adatgyűjtés eredményeként a nyomozók azonosították a tolvajt, és kiderült, hogy a férfi ellen a Siófoki és a Gárdonyi Rendőrkapitányság is indított eljárást, ezért a Balatonfüredi Rendőrkapitányság a körözését rendelte el.

A férfit 2021. december 13-án éjszaka a balatonfüredi nyomozók elfogták egyik hozzátartozója bérelt lakásában. Ezután előállították, és őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás során felmerült információk alapján a férfi Balatonfüreden, Balatonalmádiban és Balatonbogláron is követett el hasonló bűncselekményeket a nyári idegenforgalmi szezonban.

A nyitott ajtón keresztül jutott be az épületekbe, ahonnan készpénzt, mobiltelefonokat és ékszereket lopott több millió forint értékben.

A nyomozóhatóság előterjesztésére és az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását az illetékes bíróság 2021. december 16-án elrendelte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről