Rengeteg riasztást kaptak a tűzoltók karácsonykor, és a veszélyes időszak csak most jön

Vágólapra másolva!
Szenteste 134, karácsony első napján 123, a másodikon pedig 101 helyre kellett kimennie a tűzoltóknak. Az esetek kétharmadára műszaki mentés volt, egyharmaduk pedig tűzoltás. A legtöbbször kisebb tüzekhez riasztották őket, de naponta három-négy nagyobb tűz is volt, köztük tegnap három halálos is.
Vágólapra másolva!

Karácsony másnapján nem sokkal tizenkét óra előtt a rendőrök egy vecsési családi házban egy korábbi tűz nyomait fedezték fel, majd egy holttestet találtak.

Nem zárható ki, hogy zárlat és füstölés volt a fürdőszobában, ami halálos füstmérgezést okozott.

Szentes külterületén fél egy körül kigyulladt egy húsz négyzetméteres romos ház. Hét tűzoltó négy perc alatt kiért, ekkorra azonban már teljes egészében égett az épület.

A ház teje is beszakadt, a tűzoltók egy órán át oltották. A romok átvizsgálása közben egy holttestet találtak a tűzoltók.

A miskolci Dankó Pista utcában egy panelház harmadik emeleti lakása füstölt. Az ott lakók a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet. A hálószobában egy holttestet találtak.

Vasárnap reggel kilenc körül kigyulladt egy családi ház Gádoroson, a lángok a tetőre is átterjedtek. A tűzoltók három gázpalackot hoztak ki az égő épületből, majd eloltották a lángokat.

Dél körül tíz négyzetméteren lángolt egy társasház egyik lakása, Budapest XI. kerületében, a Rahó utcában.

A tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat. Nyolc lakónak kellett ideiglenesen elhagynia otthonát.

Este hét körül egy nyolcvan négyzetméteres, kétszintes családi ház tetőszerkezete égett Budapesten, a XVII. kerületi Kalmár utcában. Az épületben a tűzoltók kiérkezése egy embert ki tudtak hozni a házból. A tűzoltók eloltották a lángokat, a ház viszont lakhatatlanná vált, az ott élő hozzátartozókhoz költözött.

Vasárnap délelőtt tíz óra körül s

zalagkorlátnak ütközött, majd megpördült és a belső sávban állt meg egy kocsi az M7-es autópálya 119-es kilométerszelvényénél,

Kőröshegy térségében.

Egy órával később az M3-as autópálya bagi szakaszán is baleset történt, lesodródott az útról, majd árokba borult egy kocsi a 39-es kilométernél.

Lesodródott az útról, majd egy villanyoszlopot kidöntve a tetejére borulva állt meg egy autó

Kemenespálfa közelében vasárnap délután.

Megcsúszott az úton, majd szalagkorlátnak ütközött egy kocsi a 21-es főúton, a bátonyterenyei ipari park közelében tegnap délután. Az autóban két ember utazott, egyikük beszorult az autóba. A tűzoltók kiemelték, majd átadták a mentősöknek.

Délután Debrecenben,

egy autó beton villanyoszlopnak ütközött, majd egy kerítésre és egy gázórára borult a Veres Péter utcában.

A tűzoltók azt mondják, a karácsonynak ugyan vége van, azonban a karácsonyfatüzek időszaka még csak most kezdődik, hiszen a fűtött lakásban a fenyők mostanra száradnak ki annyira, hogy könnyen lángra kapjanak.