Gyurcsány Ferenc karácsonykor a magyarokat szidta nyilvánosan

GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2021. május 31. Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője, elnöke napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője december 25-én osztott meg egy Facebook-bejegyzést, amelyben megdöbbentően nyíltan támadja Magyarországot, szidja a magyarokat. Nyíltan, nyilvánosan. Ennek hátterében nyilvánvalóan az áll, hogy a bukott miniszterelnök által irányított baloldal még a saját felméréseik szerint is összeomlott, az emberek nem akarják a hatalom közelében látni Gyurcsányékat.
Vágólapra másolva!

A DK elnöke december 25-i osztott meg új bejegyzést közösségi oldalán, amelyben Ausztriáról ír:

"Közel vannak a házak egymáshoz. Nagyon osztrák az egész. Alpesi üdülőfalu, sok fa, sok üveg.
A szomszéd mintha francia lenne. A kiejtése miatt gondoljuk. Középkorú házaspár, meg a szülők.
Csak pár mondat az elején, aztán minden nap. Hétköznapi történetek. Reggeli integetés, belátunk egymáshoz. Mosoly. Ébredő nap, mosolygós emberek. De hiányzik ez sokszor. Kötcse szokott ilyen lenni. Oda tartunk" - írta Gyurcsány Ferenc. Kötcse úgy kerül ide, hogy Gyurcsány ott vásárolt magának luxusnyaralót.

Vagyis Gyurcsány többek között arról áradozik, hogy Ausztriában a szomszédok minden nap mosolyognak, kedvesek, integetnek egymásnak és még be is látnak egymáshoz. Ellentétben Magyarországgal, ahol az emberek Gyurcsány szerint egyáltalán nem kedvesek. Persze, kérdés, a luxusházából és a luxusnyaralójából miért is látná őket.

A baloldal vezetője szerint Ausztriában sokkal jobb minden, és azt is nyilvánvalóvá teszi, hogy sokkal szívesebben élne osztrákok és franciák, mint magyarok között.

Gyurcsány Ferenc írásából karácsonykor is árad a gyűlölet és a sértődöttség, hiszen az általa irányított baloldal egyre gyengébben teljesít, folyamatosan veszítik el a már egyébként is kevés szavazóból álló bázisukat. A Real PR 93 felméréséből nemrég az derült ki, hogy a Fidesz támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók körében 54 százalék, a baloldali összefogásé 45 százalék, azaz 9 százalékponttal kisebb.

Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A baloldal még a saját belső felméréseik szerint is népszerűtlen. Megírtuk, hogy a baloldal első közös, belső használatra készült, tehát nem nyilvános közvélemény-kutatása alapján a teljes lakosságra nézve 46 százalékos a Fidesz-KDNP, és csak 32 százalékos a baloldali összefogás listájának a támogatottsága, a Mi Hazánk 5 százalékot, a Kétfarkú Kutya Párt 4 százalékot kapna, míg további 12 százalék nem szavazna, vagy nem árulja el, hogy kit támogatna.

Ráadásul az utóbbi időszakban az látszik, hogy egyre erősödik a Fidesz-KDNP, míg szétesőben a baloldal, ezt pedig még Soros blogja, a 444 is bevallja: a Fidesz-KDNP jelentősen megerősödött az utóbbi hónapokban, az előnye pedig dinamikusan növekszik.