Belép az elektromos járművek piacára a Sony

Crunchyroll, streaming szolgáltató, Sony, AT&T
The logo of Japan’s Sony is displayed on the wall of the company’s headquarters building in Tokyo on December 10, 2020, after it announced it had agreed to buy US anime streaming giant Crunchyroll from AT&T for 1.17 billion USD. (Photo by Kazuhiro NOGI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Sony új, az elektromobilitási lehetőségek kiaknázására szakosodott cége már idén tavasszal megkezdheti működését, írja a Reuters a cég bejelentése alapján.
Vágólapra másolva!

Az új vállalat, a Sony Mobility - a konglomeráum elnök-vezérigazgatója, Josida Kenicsiro szerint - a vállalatcsoportot belépését jelenti az elektromos járművek piacára, kihasználva a cégnél felhalmozott óriási tudást és tapasztalatot az elektronikai termékfejlesztés terén. A cégnél abban bíznak, hogy ezek, valamint a felhőtechnológiák, az 5G alkalmazása, és a szórakoztatóipari tapasztalat révén, "újradefiniálhatják" az elektromobilitás fogalmát. Erről a Sony első embere az USA-ban zajló CES-konferencián beszélt. Kiderült: a vállalat már e-jármú prototípusokkal is rendelkezik: egy elektromos SUV-val és egy kupéval.

A Sony egyike a világ legnagyobb elektronikai és szórakoztatóipari vállalatainak, elektronikai fejlesztésein túl számos videójáték és mozis franchise tartozik a márkához, vagy valamelyik, a vállalatcsoportba tartozó céghez. Bár az elmúlt években a lakossági felhasználásra szánt elektronikai termékek piacán a nagy ázsiai rivális Samsung jelentős pozíciókra tett szert, a Sony rengeteg értékes, többek között az önvezető megoldásoknál használható szenzoros technológiai megoldással bír.

A hírre a tokiói tőzsdén a vállalat papírjai jelentősen erősödtek.