Tovább folytatja a hazudozást Novak Djokovic

Novak Djokovic tenisz
Serbia's Novak Djokovic smashes his racquet as he plays against Germany's Alexander Zverev during their men's singles quarter-final match on day nine of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 16, 2021. (Photo by David Gray / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint szerdán hajnalban közleményt adott ki az utóbbi egy hétben Ausztráliában botrányba keveredett szerb teniszező, Novak Djokovic. Ebben újabb mesével állt elő azzal kapcsolatban, hogy mi történt vele az elmúlt időszakban és mi okozta a - szerinte - téves helyzetmegítélést az ausztrál hatóságok részéről.

A közleményt Djokovic saját közösségi oldalán osztotta meg.

A világelső éppen az edzését végezte Melbourne-ben, amikor a közlemény megjelent. Ebből az derül ki, hogy 2021. december 14-én egy kosárlabda-mérkőzésen volt Belgrádban nézőként. Mivel sokan elkapták a fertőzést azok közül, akik ott voltak ezen a meccsen, Djokovic december 16-án csináltatott egy antigén gyorstesztet, amely negatív lett. Majd a biztonság kedvéért egy PCR-tesztet is. December 17-én megint csináltatott egy antigén tesztet, mert nem sokkal később gyerekekkel találkozott. Ez a teszt is negatív lett. A gyerekekkel való találkozása után kapta meg a PCR-teszt eredményét, amely azonban már pozitív lett. Djokovic ekkor minden találkozóját lemondta, kivéve egyet, ugyanis a saját teniszklubjában találkozott egy francia sportlap újságírójával. Ezt az interjút már korábban megbeszélték és nem akarta lemondani. Állítása szerint maszkot viselt és tartotta a távolságot. Később - saját bevallása szerint - megbánta, hogy nem mondta le ezt a találkozót és nem kezdte meg azonnal az izolációt.

A bejegyzésben szó esik még arról is, hogy sajnálatos adminisztrációs hiba, emberi tévedés volt, hogy rossz négyzetet pipált ki arra a kérdésre, utazott-e az Ausztráliába érkezése előtti 14 napban.

A menedzsment egyik tagja bakizott és ezért elnézést kértek az ausztrál hatóságoktól.

Azt is kijelentette, hogy a továbbiakban nem fog nyilatkozni az ügyről, maximálisan tiszteletben tartja az ausztrál kormány és az illetékes hatóságok munkáját és a jelenleg is zajló eljárást.

Djokovic újabb nyilatkozata (ferdítése) több sebből vérzik. A szerb miniszterelnök maga jelentette ugyanis be, hogy a szerbiai szabályozások értelmében aki az országukban pozitív PCR-tesztet produkál, azt 14 napos kötelező karanténba helyezik. Djokovic esetében ez nem történt meg, hiszen nem is töltött ennyi időt karanténban (jóval korábban elutazott Belgrádból) és a pozitív teszt kézhezvéltele után sem kezdte meg a teljes izolációt.

Ezzel megsértette ugyan a szerb szabályokat, de az ausztrálok ezzel nem foglalkoznak.

Jelen állás szerint tehát Djokovic indulhat a hétfőn kezdődő Australian Openen.

Forrás