Varga Mihály: 30 milliárd forintos program indul a falvakban működő kisvállalkozásoknak

Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatója  VARGA Mihály
Budapest, 2021. december 17. Varga Mihály pénzügyminiszter a központi költségvetés 2022. évi finanszírozásáról tartott sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztériumban 2021. december 17-én. A jövő évi finanszírozásnál a Pénzügyminisztérium azzal számolt, hogy a GDP több mint 5 százalékkal emelkedik, ez lehetővé teszi az államháztartási hiánycél 4,9 százalékra csökkentését - jelentette be Varga Mihály. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A kormány 30 milliárd forintos keretösszeggel elindítja a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Programot - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára felkerült videóüzenetében pénteken.
Vágólapra másolva!

Ha a helyi gazdaság jól működik, akkor vannak munkahelyek, van béremelkedés, van fejlődés. Ezért tartjuk kiemelten fontosnak a kistelepüléseken és a hátrányos helyzetű térségekben működő vállalkozások támogatását – mondta Varga Mihály videójában.

A pénzügyminiszter bejelentette:

a kormány harmincmilliárd forintos kerettel elindítja a Magyar falu vállalkozás-újraindítási programot.

A pályázaton kettő- és tízmillió forint közötti vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a tíz fő alatti vállalkozások

  • új eszközök és gépek vásárlására,
  • ingatlan-beruházásra,
  • technológia-fejlesztésre.

"A keretösszegből akár háromezer magyar mikrovállalkozás indíthat fejlesztéseket. Ezek a beruházások nemcsak a helyi, hanem a teljes magyar gazdaság fejlődéséhez hozzájárulnak" – hangsúlyozta Varga Mihály, hozzátéve:

A miniszter videója:

A miniszter jelezte: a pályázati kiírás a palyazat.gov.hu oldalon január 24-től elérhető.