Novák Katalin: Tettekre készülök, nem gesztusokra

Novák Katalin, a családokért felelős miniszter, köztársasági elnökjelölt.
Novák Katalin, a családokért felelős miniszter, köztársasági elnökjelölt.
Vágólapra másolva!
Tettekre készülők, nem gesztusokra - nyilatkozta a kormánypártok államfőjelöltje a Mandiner című hetilap csütörtökön megjelent számában.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin a Mandinernek adott interjúban úgy fogalmazott:

Majd így folytatta:

Novák Katalin azt is elmondta, hogy elődeihez hasonlóan ő is felfüggeszti párttagságát.


Az államfői szereppel járó diplomáciai teendőkről szólva kifejtette:

Novák Katalin, a családokért felelős miniszter, köztársasági elnökjelölt Forrás: Facebook


A hetilap felidézte Novák Katalin - nemrég a sajtóban "nagy port kavart" - 2010-es blogbejegyzését, amely szerint hálát ad, amiért nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként él "röhejes jövedelemből". Ezzel kapcsolatban az államfőjelölt elmondta: orvosok és pedagógusok között nőtt fel, ma is tiszteli munkájukat, régi bejegyzése éppen a nyolcéves szocialista kormányzás utáni méltatlanul alacsony jövedelmekről szólt.

- fogalmazott.

Hozzátette, hogy a családjával másfél éves németországi tartózkodás után 2010-ben költözött haza, éppen azért, hogy bekapcsolódjék a kormányzati munkába, amely a "szakadék széléről való visszafordulást, a romok eltakarítását és az építkezést jelentette".

- tette hozzá.

Novák Katalin szerint jelenleg a társadalom számára a legnagyobb kihívás a járvány és az infláció, távlatilag pedig az a legfontosabb, hogy Magyarország magyar ország maradjon.

Az lmbtqi-kérdéssel és a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban leszögezte: nincs fontosabb a gyerekeinknél!

- fogalmazott az államfőjelölt, aki egyetért azzal, hogy közvetlenül a magyar emberekhez fordul a kormány.

- tette hozzá.

A választási kampányról szólva úgy fogalmazott:


A környezetvédelemről, fenntarthatóságról szólva Novák Katalin elmondta: számára természetes, hogy nem pazarol, így nevelték:

Kijelentette, hogy vitathatatlanok az utóbbi évek demográfiai eredményei. 220 ezerrel több gyermek született 2010 óta ahhoz képest, mint ha minden maradt volna a régiben.

- mondta.

A jogállam megóvása nem függ a politikai hovatartozástól. Az alkotmányos rend védelme feladata az államfőnek, legyen bármilyen a kormány.

- jelentette ki.

Leendő köztársasági elnöki imázsáról szólva Novák Katalin úgy fogalmazott: "maradok, aki vagyok".